avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire , succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire , succesiune

Tatal decedat si ramas un apartament proprietate in al carui contract figureaza si sotia actuala,care nu este mama mea. Mai exista o sora (vitrega) cu aceasta sotie.Cum se imparte mostenirea intre noi? Multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:16, 11 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotia va avea 5/8, iar dvs si sora 3/8, adica 3/16 fiecare.
La decesul sotiei, cota acesteia de 5/8 va reveni in totalitate surorii vitrege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)