avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie eronata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie eronata

Cand am fost sa platesc taxa pentru casa...mi s-a atras atentia ca am o amenda de circulatie si ca nu vor sa imi ia banii pana nu platesc mai intai acea amenda
Acea amenda este din Ian 2019 , numele si adresa sunt corecte DAR nr de inamatriculare este total eronat. Tin sa precizez ca acasa sau oriunde altundeva NU am primit nicio instiintare privint aceasta amenda
Pe bulevardul unde se precieaza ca am fost amendat "pentru centura' nici nu am circulat in ultimii 4-5 ani de zile
Ce se poate face in acest caz?

Edit: Vreau sa mentionez ca si semnatura celui ce a fost amendat, este practic o linie
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
Srb, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 01:49, 12 Septembrie 2019
Am inteles. Daca stiam de unde sa apuc problema,nu mai intrebam aici,este ceva foarte logic.
“Mai degrabă ar trebui sa aflați proprietarul acelei mașini. Poate ca numărul e chiar corect”
Se vedea la anaf etc. daca era corect si imi apartinea. Va rog nu mai dati reply daca nu ma puteti ajuta si dati doar sfaturi nefolositoare
Multumesc
Srb, utilizator
Degeaba va supărați, chiar nu ați înțeles. Numărul scris greșit nu e o "catastrofa" conform legii, amenda nu se da pe mașină, ci pe șofer.

Cât timp datele de identificare ale dvs. sunt scrise corect în PV, sunteți vinovat. Nimeni nu va absolvă din oficiu.

Va dura mult timp până va veți obține dreptatea și doar în instanță o puteți face.Mai citiți o dată ce v-a scris dl. avocat. Mai mult de atât nu veți obține decât plătind consultanta, cel puțin.

Nu ma supar , nu am de ce. Doar dl avocat mi-a dat solutia si un sfat folositor,asta am vrut sa precizez.Si am inteles ca trebuie sa fac o contestatie in care sa solicit inclusiv repunerea în termen ca sa intru in instanta. Cei de la Udriste incep ei investigatiile si imi vor da un raspuns in 30 de zile incepand de astazi dar nu imi pun mari sperante. Deci judecata ramane singura solutie.
Srb, utilizator

Srb a scris:

Nu ma supar , nu am de ce. Doar dl avocat mi-a dat solutia si un sfat folositor,asta am vrut sa precizez. Si am inteles ca trebuie sa fac o contestatie in care sa solicit inclusiv repunerea în termen ca sa intru in instanta. Cei de la Udriste incep ei investigatiile si imi vor da un raspuns in 30 de zile incepand de astazi dar nu imi pun mari sperante. Deci judecata ramane singura solutie.

In alta ordine de idei, in seara asta nu am avut mai mult timp dar avocatul la care am fost pentru 5 minute, a observat si faptul ca era bifata casuta cu nr de inamtriculare luate/ridicate de pe masina
Doamne fereste

Alte discuții în legătură

Am primit amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta desi o purtam. mariacatalinas mariacatalinas Acum 10 zile, tatal meu transporta fan cu o furgoneta personala pe DN fiind insotit de doi prieteni. A fost oprit de un politist care initial a spus ca o sa-i ... (vezi toată discuția)
Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator ... TG08 TG08 Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator nu mi-a trecut datele personale. Nu a trecut nici nume,nici adresa nici cod numeric ... (vezi toată discuția)
Amenda - cum contest? e-marius e-marius Buna ziua, Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand: - somatie de plata amenda din partea fiscului - copie dupa un proces ... (vezi toată discuția)