O intrebare.
Suntem proprietarii unui apartament de la parter.
Recent, dupa 7 ani de zile, am hotarat ca spatiul din fata geamului sa fie ,de o parte si alta, ingradit de 2 porti, pentru a limita accesul celor care trec intruna pentru a cara diverse, a duce gunoiul, a sta la discutii in fata geamului, a lasa mizerii,pentru a nu si mai face diverse persoane nevoile chiar acolo, a nu mai fi loc de relaxare pentru persoanele in stare de ebrietate si nu numai.
Nu este principala cale de acces catre gangul care se afla in dreptul apartamenului sau catre drumurile aferente blocului,inclusiv acces strada,parcare sau gunoi. ,este doar o scurtatura.Trebuie doar sa ocoleasca o portiune mica de gradina.
Cum putem sa aflam daca aceea mica poteca apartine de apartamentul nostru sau daca putem obtine drepturi asupra ei. Nu este singura cale de acces, iar ingradirea nu a fost pt a obstructiona accesul vecinilor ci pentru siguranta si a limita cele enumerate mai sus.
nu va apartine si nici nu puteti obtine drepturi pt parcela aia, e domeniul public.
Puteti obtine insa de la primarie- duceti poze , faceti cerere, expuneti detaliat problema, fie sa il ingradeasca ei, fie aprobare sa ingraditi dvs.
Va multumesc pentru raspuns.
Deci fiind domeniu public, apartine de primarie, si nu de asociatia de proprietari. Atunci de ce sustine acel vecin ca detine cota parte? Cum.pot afla daca este spatiu comun sau domeniu public?
Totodata, as vrea sa specific motivatia supararii vecinului, este faptul ca nu isi poate duce gunoiul. Si este.obligat sa ocoleasca. Repet, ar fi nevoiti sa ocoleasca 3 metri, o gradinita mica. Pentru noi este haotic, s a creat bulevard pe aceea portiune de beton.
Am si explicat motivele actiunii noastre de a inchide cei 2 ,maxim 3 m de drum.
Noi am apelat la intelegere si reguli de bun simt, pentru ca este haotic pentru cei ce stau la parter asa trafic, cand pur si simplu au pe unde, nu blocam intrarea in bloc.
Ca sa aduc in discutie, noi avem si o cale secundara de acces si anume usa din spatele blocului, care are drum imediat catre parcare,gunoi etc.
Pe aceea au blocat o cu 3 cuie, pentru ca asa au vrut, lucru ilegal de a bloca o alta usa a blocului, din ce m am interesat.
Cand sunt solutii, de ce se apeleaza la asa ceva?
Atata timp cat sunt cai de acces catre cele dorite, drum chiar mai scurt. De ce ai face asa ceva?
Se sustine ca este ilegal acel gardulet ,am.inteles,dar nu este ilegal sa ai o alta usa de acces pe care sa o blochezi cu simple cuie? De ce nu au sesizat aceasta problema pana acum? Odata ce le am explicat ca este dificil pt noi sa stam cu toti vecini sub geam, pt ca sunt indiferenti si toate neplacerile enumerate in primul mesaj,mie mi se pare incredibil.
Este de neinteles pt.mine aceasta rautate, pentru ca raspunsuri pertinente nu am primit.doar ca asa vrea el.
Sunt 3 variante de a avea acces catre cele.dorite,dar vor strict sa treaca pe langa geam, sa scuteasca 2 metri, 2 metri care noua ne aduc.liniste si siguranta.
Ideea este ca sunt pareri personale cele de mai sus.
Nu cred ca ar trebui sa va mai incarc astfel, vreau sa actionez legal si sa obtin acest drept si mi ar fi de mare ajutor daca as afla .spatiu comun sau domeniu public.
Vecinul sustine aiureli, gradina blocului e spatiu public si tine de primarie, cota parte aveti pe spatiile comune ale blocului, pe terenul pe care e blocul.. parte comuna e si usa aia pe care a blocat-o. Pt asta , va adresati asociatiei, la presinte reclamati ca s-a blocat usa.
In ce priveste gradina, mergeti si discutati la primarie ca sa stiti cum stati.