avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans

in situatia in care, presata de timp, am achitat un avans prin transfer bancar (mentionand ca reprezinta avans 50% din x si avand mailuri si conversatii pe aceasta tema) fara a semna un contract in prealabil, mai exista vreo sansa/cale sa recuperez aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: 0744174873 , utilizator 21:15, 15 Noiembrie 2019
Buna seara! In principiu da, insa trebuie sa deschideti o actiune in instanta. Ar fi bine sa fie edificatoare si corespondenta, care sa confirme ca este un avans pentru un serviciu care urmeaza sa fie prestat sau un bun care urmeaza sa fie achizitionat. Puteti incerca cu o notificare de recuperare a sumei, pentru inceput.....
Buna seara si multumesc frumos pentru raspuns! Am incercat sa fiu destul de precauta: am purtat in scris toate negocierile si inainte de transfer am rugat persoana sa confirme produsele, suma acestora, materialele si avansul ce urma a-i fi virat. De asemenea, in detaliile tranzactiei am mentionat ca reprezinta avansul pentru bunurile respective. Nu stiu daca as mai fi putut lua alte masuri preventive..
Da, puteți solicita rezilierea contractului cu repunerea părților în situația anterioară!
Se poate administra chiar și proba cu martori contra unui profesionist, indiferent de valoarea contractului!
Dacă am dat avans si nu am facut nici un contract la mana si am renuntat pot sa mai imi recuperez avansul?
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
0744174873, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani dati avans unei pf anelise_b anelise_b Buna ziua. As dori sa stiu daca exista vreo modalitate juridica prin care pot recupera un avans platit unei persoane fizice ( care detine o firma de programare ... (vezi toată discuția)
Plata reprezentand avans pentru rezervarea unei locuinte - inselaciune? julia_itl julia_itl Buna ziua, As vrea sa va intreb ce sanse as avea sa recuperez o suma de bani trimisa prin transfer bancar. Transferul e facut din contul meu personal ... (vezi toată discuția)
Posibila inselaciune la comanda online onysor18 onysor18 Buna ziua , Acum aproximativ 2 saptamani am comandat un produs de pe un site al unei companii din Chicago - SUA . Odata cu confirmarea comenzii mi-au ... (vezi toată discuția)