avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la CIM pt plata la ore lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la CIM pt plata la ore lucrate

Dupa cum reiese din titlu , nu stiu sa fac acest act cu plata la ora. Mai exact situatia sta asa; angajatorul (cu domeniul de activitate constructii civile si industriale) vrea ca salariatii sa fie platiti la orele lucrate( toti salariatii au cim-uri cu norma intreaga), deoarece in unele zile din 8 ore se lucreaza doar 5 ore sau poate chiar 2 ore, dar nu din motive imputabile salariatului sau angajatorului ( spre exemplu incepe ploaia). Am nevoie de un sfat, o parere sau orice ma poate ajuta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 14 Septembrie 2019
Nu este greu de întocmit, însă tebuie sa puneti in discutie angajatorului prevederile din Codul Muncii cu privire la plata angajatului in situatia in care este prezent la munca si nu poate presta activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.

De asemenea, daca se poate puneti in discutie plata in acord ca forma de salarizare.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr ore lucrate mai mic decât norma LarisaMT LarisaMT Bună seara! As avea nevoie sa ma lămuriți cu următoarea speta: un angajat aflat în telemunca cu norma de 4 ore, intr-o zi, după ce lucrează 2 ore, ... (vezi toată discuția)
Salariu danabunea danabunea pt. forma de salarizare in acord este un minim? daca de exemplu intr-o luna nu se atinge ceea ce s-a propus pot sa intru sub 670 lei/luna? (vezi toată discuția)
Contract de munca 8 ore pe zi gbranzoi gbranzoi In cazul unui contract de munca cu norma intreaga de 8 ore pe zi, angajatul lucreaza doar 5 ore pe zi cu salariul corespunzator celor 5 ore, angajatorul nu ii ... (vezi toată discuția)