avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate divorta in Romania cu o casatorie legala incheiata in Irlanda. Ambii parteneri sunt cetateni romani. Se aplica aceiasi legislatie ca in irlanda? Defacerea casatoriei poate dura ani!! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Oanamarius , utilizator 18:13, 14 Septembrie 2019
Trebuie să aveți căsătoria transcrisă in Romania. Se poate divorțat după legislatia noastra, daca ambii soți sunt de acord cu acest lucru. In caz contrar, competenta o va avea Judecătoria sector 5 Bucuresti.
Luati legatura cu un avocat sa-l împuterniciti pentru aceste demersuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Deci se poate divorta in Romania chiar si la notar daca ambele parti sunt de accord? In Irlanda poate dura pana la 4 ani..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in irlanda, divort in romania marilenaLA marilenaLA M-am casatorit(parteneriat civil,fara cununie religioasa) cu un irlandez acum 2 ani,in Irlanda(eu nu am cetatenie irlandeza).Aici este nevoie de 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Domiciliul in irlanda, divort in romania I_S I_S Buna ziua, sper ca ma poate ajuta cineva aici. M-am casatorit in Romania in 1995 dar locuiesc in Irlanda de 14 ani. Sotul locuieste tot in Irlanda dar a ... (vezi toată discuția)