POPA GHEORGHE a scris:
Este un nonsens sa afirmam ca toti lucratorii pe care angajatorul considera ca sunt necesari pentru a efectua activitati de prevenire si protectie in domeniul ssm trebuie sa fie memebrii ai SIPP.
Membrii SIPP trebuie sa fie profesionisti, aceastaa le este meseria si pregatirea.
Intrebarea era daca pot exista lucratori desemnati si SIPP in acelas timp in unitate. Lucratorii desemnati vor fi mebrii ai SIPP acolo unde infiintarea serviciului este obligatorie. Nu pot exista si lucratori desemnati si SIPP daca exista obligativitatea infiintarii serviciului. Care este nonsensul, sau nu ati inteles intrebarea?
Nu stiu de unde ati scos ca "Activitati de prevenire si protectie efectueaza toti lucratorii, indiferent de meseria, functia, locul de munca, postul de lucru"
Eu cred ca Norme Metodologice de aplicare a Leg 319/2006 sunt clare si spun ca:
ART. 14
Organizarea activitatilor de prevenire si protectie este realizata de catre angajator, in urmatoarele moduri:
a) prin asumarea de catre angajator, in conditiile art. 9 alin. (4) din lege, a atributiilor pentru realizarea masurilor prevazute de lege;
b) prin desemnarea unuia sau mai multor lucratori pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie;
c) prin infiintarea unuia sau mai multor servicii interne de prevenire si protectie;
d) prin apelarea la servicii externe de prevenire si protectie.
ART. 15
(1)
Activitatile de prevenire si protectie desfasurate prin modalitatile prevazute la art. 14 in cadrul intreprinderii si/sau al unitatii sunt urmatoarele:
Deci activitatile de prevenire si protectie se desfasoara doar prin unul din modurile de organizare prevazute de legislatie.