avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana juridica inchiriaza masina unei persoane ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana juridica inchiriaza masina unei persoane fizice

Buna ziua!

Ca persoana juridica vreau sa dau spre inchiriere o masina unei persoane fizice. Ma intereseaza daca persoana fizica poate sa foloseasca autoturismul pentru servicii de taximetrie si daca da, care ar fi ogligatiile mele ca firma?. Societatea poate sa fie trasa la raspundere pentru faptele persoanei fizice care foloseste masina?
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 16:36, 16 Septembrie 2019
Buna ziua,

In contractul pe care-l incheiati cu clientul dumneavoastra, se stipuleaza modul in care clientul este indreptatit sa foloseasca autoturismul?

Ar trebui sa existe undeva specificatia ca autoturismul se poate deplasa doar in scop personal, nu si pentru taximetrie sau alte scopuri. De asemenea, ar trebui sa-l puneti pe client sa semneze ca, pe propria raspundere, declara ca nimeni altcineva nu va mai folosi respectivul autovehicul. (In acest caz scapati si de posibilitatea de a folosi altcineva masina in scop de taximetrie).

Office Vending a scris:

Buna ziua!

Ca persoana juridica vreau sa dau spre inchiriere o masina unei persoane fizice. Ma intereseaza daca persoana fizica poate sa foloseasca autoturismul pentru servicii de taximetrie si daca da, care ar fi ogligatiile mele ca firma. Societatea poate sa fie trasa la raspunedre pentru faptele persoanei fizice care foloseste masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri combustibil ca si cheltuiala deductibila vetx vetx Buna ziua,,,sa ma prezint mai intai,,sunt medic veterinar si detin un cabinet medical veterinar cu activitate in mediul rural,Prin natura meseriei ma ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident BogdanClaudiu BogdanClaudiu Buna Ziua, in decursul saptamani trecute am fost implicat intr-un accident in afara orasului Buzau in drum spre o localitate din afara judetului soldat doar ... (vezi toată discuția)
Og 34/2009 luminitah luminitah incadrare autovehicule pe categorii (vezi toată discuția)