avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... insulta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

insulta in familie

La o discutie la care participa sotul, sotia, sora sotiei, ambii parinti ai sotiei, soacra afirma despre ginere ca are probleme grave de comportament, insinuand ca acesta este nebun. In conditia in care ginerele dispune de rezultatele unui examen psihologic din partea unui cabinet medical autorizat, cu rezultatul "La ora consultului nu prezinta tulburari psihice manifeste. Probe administrative: interviu; 10PF. Apt psihologic":
- ce sanse are sa castige un proces pentru insulta? poate obtine daune morale si, daca da, in ce conditii?
- sotia, sora sotiei si tatal sotiei pot fi citati ca martori in proces?
Rog raspuns la adresa rozo.rozo@yahoo.com
Multumesc anticipat!
Pot considera raspunsul dvs ca o consultatie, pentru care sunt dispus sa platesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:48, 30 Noiembrie 2009
Nu prea o sa aveti sanse de castig. Si nici nu cred ca este solutia cea mai buna....mai ales ca toti martorii sunt din familie.
In astfel de conditii, relatiile de familie se pot degenera....iar sanse sa obtineti daune morale nu prea sunt.
inseamna ca legile din romanica sunt super. n-as vrea sa intru in detalii despre contextul in care a avut loc afirmatia. ramane a doua intrebare:
sotia, sora sotiei si tatal sotiei pot fi citati ca martori in proces?
conform putinelor mele cunostinte juridice, raspunsul este nu, dar am nevoie de o confirmare...
multumesc inca o data
In sfera penalului pot sa fie audiati ca martori si rude....
Dar sincer, este destul de greu de demonstrat insulta in acest caz.... si rudele nu pot sa fie obligate sa depuna marturie.
In penal n-o sa faceti nimic iar in civil... nu pot fi audiati martorii respectivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie, acuzatii neadevarate... bondimarinela bondimarinela sotul meu este dat la parchet ptr interdictie,din acuzatiile care i se aduc nu sunt adevarate,trebuie sa faca testul ptr discernamant,am acceptat pe cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal copilului meu,din luna februarie...nu am fost casatoriti,de 10 luni o cresc singura,nu m-a ajutat financiar si nici nu a cautat fetita ... (vezi toată discuția)
Martori rude gradul 1 123adi 123adi Mă aflu în proces de divorț cu soțul meu.Acesta în cererea de divorț aduce ca martori pe tatăl și sora sa. Vă rog sa îmi spuneți daca ar fi mai bine ... (vezi toată discuția)