avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Doresc s-a vand un apartament cumparat de mine si sotia.Intre timp nu mai avem cetatenie romana.Ce acte sant necesare pt.vanzare?
A doua intrebare este legata de efectuarea platii:Cumparatorul ne-a spus ca ne ofera in mana doar o anumita suma,restul prin operatie bancara,motivand ca asa ar fi legea in Romania acum.Ce taxe sant de plata,avand in vedere ca detinem apartamentul de vreo 20 de ani?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 23:58, 16 Septembrie 2019
In functie de pretul apartamentului e posibil sa nu platiti impozit pe vanzare.

Cu stima,
In functie de pretul apartamentului e posibil sa nu platiti impozit pe vanzare.

Cu stima,
Este o problema ca nu mai santem romani, si nu mai locuim in Romania,adica nu santem rezidenti?
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
galileo43, utilizator
Nu este o problemă, atat timp cat aveti actele si sunteti inregistrati in cartea funciara ca proprietari ai apartamentului.

Cu stima,
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Bogdan Costache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe banii obtinuti dupa vanzarea unui teren agricol . virgil64 virgil64 Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.Dupa ce vand o suprafata de teren agricol sunt obligat sa platesc o taxa(impozit) la ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament maria_corina29 maria_corina29 buna seara, vreau sa vand apartamentul si cel care il cumpara vrea cu credit bancar. vreau sa stiu ce costuri ma implica pe mine ca sa il vand ca am auzit ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren romania incheiata in diaspora Lica22 Lica22 Buna ziua, as dori sa cumpar un teren de la o ruda de-a mea. Nici eu nici el nu mai locuim in Romania,dar proprietatea este in Romania, si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)