avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte indiviza drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte indiviza drum de acces

Salut,

Am si eu o problema cu niste vecini . Sunt 2 loturi de 450 mp si o alee de 126mp, lata de 4m care serveste ca drum de acces la drumul principal. Aleea este aliniata pe linia de demarcatie dintre loturi.

Pe unul din loturi am casa eu si din contractul de vanzare am 50% din parcela de acces. Pe cealalta parcela cineva a construit 2 case si impreuna au si ei 50% din alee.

Am facut o schita aproximativa a zonei :

[ link extern ]

Din cele 2 case, proprietara casei 1 nu isi baga masina in curte , blocand jumatate din alee cu masina ei si astfel blocand accesul casei 2 , daca eu am masinile parcate pe partea mea.

Este vreo posibilitate legala de iesire din indiviziune (fara delimitarea sau ingradirea spatiului, evident) care sa imi permita sa spun ca jumatatea de drum din fata curtii mele imi apartine, pentru a elimina discutiile pe tema asta ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 21:48, 16 Septembrie 2019
Dupa iesirea din indiviziune proprietarii loturilor rezultante isi pot delimita/ingradi loturile fara acordul celorlalți proprietari ai loturilor vecine.
Iesirea din indiviziune se face prin acordul părților sau prin actiune in justitie.

Cu stma,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute andreih61 andreih61 Buna ziua, Suntem doi vecini care ne confruntam cu urmatoarea problema la care speram sa ne ajute cineva. Detinem proprietatile nr 3 si 4 care fac parte ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata casei la curte giovanni72 giovanni72 Buna ziua! Stau la curte in Predeal jud Bv. In fata curtii mele unde am aleea de acces in curte exista un teren de circa 8m lungime si 2.50 latime pe care il ... (vezi toată discuția)
Parcare pe cota indiviza kz764q kz764q Buna seara, Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: locuiesc intr-o zona rezidentiala cu un drum privat de acces pentru 3 case printre care si a mea: ... (vezi toată discuția)