avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa inventar

Buna seara.
Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare si totodata daca puteti sa-mi dati un sfat.
Am un mic magazin cu trei angajate la care gestiunea era comuna.
La ngajarea fiecarei angajate s-a facut un inventar de primire de gestiune.
La sf. lunii august una din angajate ,chiar in prima mea zi de concediu ,fiind plecat si din tara ,si-a dat demisia fiind si in perioada de 30 zile de proba ,invocand ca nu trebuie sa vina la cele 20 zile de preaviz conform legii,astfel ramanand sa se lucreze doar in doua schimburi.
Cand m-am intors in tara ,dupa 7 zile, am facut inventarul la care am invitat-o sa ia parte ca fosta angajata si m-a refuzat.
Dupa inventar am gasit o lipsa destul de consistenta ,pe care
coreland cele doua situatii de mai sus(demisia premeditata si absenta ei de la efectuarea inventarului ),ma indreptateste sa cred ca este autoare in totalitate a acestei delapidari.
In final va rog sa-mi spuneti ce-as putea sa fac pentru recuperarea prejudiciului.
Cu multa consideratie
va mutumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 17 Septembrie 2019
1. O data ce a incetat c.i.m., nu mai avea nicio obligatie fata de catre angajator.

2. Daca ati constat ca prejudiciul este cauzat de acea persoana, aveti varianta actionarii in instanta.

Cererile privind plata despăgubirilor pentru pagubele cauzate și restituirea unor sume care au format obiectul unor plăți nedatorate pot fi cerute în termen de 3 ani de la data producerii pagubei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa mea adelinaflo adelinaflo Daca in cazul in care am avut gestiune si mi-am dat demisia, mi se poate imputa o lipsa constatata la un inventar facut dupa 14 zile, timp in care alti ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune ryciu ryciu Buna ziua, sunt gestionar la un depozit de materiale de constructii. Am descoperit ca am o lipsa in gestiune de aproximativ 15000 dupa un inventar facut din ... (vezi toată discuția)