avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot da pe cineva in judecata pentru calomnie si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot da pe cineva in judecata pentru calomnie si jigniri?

Sunt cadru didactic si o persoana din orasul in care locuiesc imi aduce jigniri si calomnii ( ca fac video chat, ca sunt betiva, ca sunt tarfa) ce sanse as avea in instanta, ca pe baza unor martori si a mesajelor text sa castig procesul? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
Curioasa01, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:12, 17 Septembrie 2019
Accesul la justitie este garantat de Constitutie...sansele de a obtine ceva despagubiri...depinde cum puteti proba acuzatiile si de instanta...
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Sanse aveti foarte mari daca puteti face dovada celor povestite,utilizând drept probe mesajele primite,martori etc.Sumele primite drept daune morale nu vor fi mari sa va așteptați la câteva mii de lei cel mult.Trebuie dovedit ca a-ti fost afectată,cav-a fost adus un prejudiciu moral.
Trebuie să formulați o acțiune în răspundere civilă delictuală, solicitând repararea prejudiciului moral astfel cauzat!
Dacă puteți face dovada celor învederate, veți avea câștig de cauză, contractați servicii avocațiale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere dauna morale pentru calomnie? GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 Dacă am dat in judecata pe cineva pentru ca in anul 2019 m a calomniat si am înregistrări audio video, pot castiga procesul ,având dreptul la a cere ... (vezi toată discuția)
Jigniri și alte injurii Maria Mara Maria Mara Bună seara În ultima perioada am primit pe sms tot felul de amenințări și jigniri. Persoana respectiva ma face prostituata, panarama, tarfa etc. Ma tot ... (vezi toată discuția)
Calomnie cristinutta cristinutta Sunt studenta ca asistenta,maritata cu 2 copii iar cumnata ma tot jicneste,dand afirmati false ca fac video chat ca sunt curva ma jicneste incontinu fara ... (vezi toată discuția)