avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poliția nu ne-a lăsat să participăm la audierea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poliția nu ne-a lăsat să participăm la audierea copilul nostru (14 ani), care a devenit din martor, acuzat, și a fost jignit și amenințat. E normal ce s-a întâmplat? Ce demersuri pot face?

Buna ziua,copilul meu in varsta de 14 ani a primit o citatie in care scria martor,cand am ajuns la IPJ constanta nu ne-a lasat sa intram cu copilul,iar la audiere a fost prezenta doar un reprezentant al DGASP,iar copilul din martor a devenit brusc acuzata de distrugere,a fost amenintata de politist ca va fi dusa la detectorul de minciuni,ca va anunta conducerea scolii,a fost jignita pe motivul ca este adoptata ,si a facut-o mincinoasa,a tinut-o 4 ore la audieri cu piciorul in gips,as dorii sa stiu ce demersuri pot face in accest sens in urma celor intamplate si daca este normal sa fii citat ca martor si sa fi audiat ca si inculpat si fara avocat,va multumes
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 20:02, 22 Septembrie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajati-va avocat si depuneti plangere impotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, conf. art. 336 c.p.p.

Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Angajati un avocat specializat in "penal", in situatia in care nu sunteti familiarizata cu legea penala.

2. Faptul ca "este adoptata" nu justifica ABUZUL ce s-a produs.
Copilul are parinti. Chiar daca sunt adoptivi.

3. In absenta unui parinte sau a unui avocat, reprezentantul DGASPC nu-si are locul si rostul.
Posibil sa fie "o inscenare" pentru a-si inchide politia un anumit dosar.

4. Copilul minor nu are discernamantul necesar pentru a putea semna o declaratie in fata organelor de ancheta, fara a fi asistat, atat timp cat are parinti.
Din nou, un ABUZ.

5. Sesizati parchetul din proximitate privitor la faptul ca declaratia semnata de catre copilul minor s-a infaptuit
"sub presiune si amenintari".
Exact ceea ce ati mentionat in aceasta postare, prin intermediul unui avocat.

6. Rezervati-va dreptul de a solicita, in instanta, daune morale din partea politistului ce a efectuat ancheta/cercetarea, cat si din partea reprezentantului DGASPC care nu au respectat legea romana inca in vigoare.

7. De asemenea, sesizati in scris, prin intermediul avocatului, DGASPC din proximitate, privitor la acest abuz.

Mult succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuþiile dgasp lara12 lara12 Am făcut o sesizare la DGASP, mai precis la Direcţia pentru protecţia şi promovarea drepturilor copiilor, reclamând că, după ce am pierdut custodia, eu ... (vezi toată discuția)
Imoral sau ilegal barandaniel barandaniel faci o plangere la politie in care arati ca invinuitul, cu nume si domiciliu aratat precis, ti-a provocat mai multe daune. politistul \"de caz\" face ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspundeti si mie - relatie cu o minora CristianCrz CristianCrz Am o relatie cu o minora 17 ani si 5 luni, ieri chiar in ziua de Paste au avut loc niste incidente, parintii ei nu sunt de acord de foarte mult timp cu ... (vezi toată discuția)