avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat, dar nepredat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat, dar nepredat

In mai am înregistrat o cerere pe rolul Judecatoriei Buzau, în contradictoriu cu IPJ Buzau, prin care am solicitat anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei privind suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile. Am inregistrat aceasta cerere deoarece aveam nevoie de permis in acea perioada, nu il puteam preda. Insa, la sfarsitul lunii iunie eu am plecat din Romania si termenul la judecatorie il aveam in data de 24 iulie. Asa cum ma asteptam, cererea mi-a fost respinsa si am avut drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Apel nu am mai facut, insa nici cu hotararea judecatoreasca nu am ajuns pentru a fi investita cu formula definitiva, eu inca sunt plecat din tara. Nelamurirea mea este urmatoarea: cele 90 de zile se iau in considerare dupa ce expira cele 30 de zile de apel? si daca nu voi preda permisul in acest timp, se vor mai adauga la cele 90 inca 30 de zile? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 12:59, 17 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de apel se scurge din momentul in care hotararea este comunicata la domiciliu, daca ai pierdut pe 24 iulie si primesti pe 30 septembrie hotararea, poti face apel in 30 zile de pe 30 sept.

Daca nu il predai de cand ramane definitiva, se adauga 30 zile in plus la suspendare, si daca trebuia sa sustii testul cu 15 intrebari, si nu-l sustii, se mai adauga 30, deci o sa fie suspendat 4 luni, 120 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen returnare permis conducere dupa respingerea plangerii. Mihail Preda Mihail Preda [i]\"Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul X, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, privind ... (vezi toată discuția)
Incepere suspendare permis cyvky cyvky Buna ziua, In urma suspendarii permisului de conducere am facut o contestatie pe care am pierdut-o. Am facut mai multe drumuri la politie pt predarea ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa returnez permisul? vladyoyo97 vladyoyo97 Buna ziua! Am pierdut o contestatie legata de depasirea limitei de viteza in urma careia mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile. Am primit instiintarea acasa ... (vezi toată discuția)