Am o situatie in care nepotica mea in varsta de 4 ani are certificat de handicap pentru autism, iar sora mea trebuie sa o insoteasca la gradinita, intrucat educatoarele nu fac fata. Copila uneori e agitata sau tipa. Astazi, pentru ca cea mica a tipat (probabil ceva mai tare), directoarea a poftit-o afara (pe mamica impreuna cu copila) din gradinita, nu doar din clasa. I-a vorbit foarte aprig si urat si i-a spus sa nu se mai intoarca in gradinita pentru ca nu o mai primeste.
Gradinita fiind de stat, cum putem proceda in vederea unei reclamatii impotriva directaoreai. Precizez ca una dintre educatoare deasemenea nu este deloc incantata ca trebuie sa suporte un copil cu autis si mai ales si pe mamica, la orele dansei.
When
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna, cum s-a decis integrarea acelui copil în grădiniță? Face terapie separat de asta? S-au înregistrat progrese? Puteți face oricâte plângeri vreți. Educatoarea va aduce dovezi ale faptului ca fetita are un grad de autism care face imposibila integrarea ei. Este trist și regretabil ca cea mica are autism însă trebuie mare atenție la modul în care e gestionata problema. Pentru ca dusul un mijlocul unei colectivități care o respinge înrăutățește lucrurile.
Cel mai bine căutați alte variante, alt tip de terapie și după ce copila va înregistra 0rogrese,daca va înregistra sa fie din nou evaluata dacă se poate încerca iar o reintegrare. Pentru ca din ce povestiți, faptul ca tipa asa des îmi spune mie ca nu se afla în locul potrivit nici pentru ea și nici pentru restul. O frustrați prea tare și nu asa se fac lucrurile.