avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelămurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelămurire

1.Bună seara! Am o nelămurire cu sentința primita pe fond. Sa stabilit prin sentința civila următoarele. Stabilește locuinta la mamă, menține neîngrădit dreptul copilului la relații personale cu tatăl și stabilește contribuțiile părinților la întreținerea copilului în cuantum de 25% din venitul net lunar al fiecăruia dintre părinți. Dar nu mai puțin de 1150 lei lunar. Contribuție ce se va presta în natură de către mamă și prin echivalent bănesc de către tata. Întrebarea mea ar fi, ce plătesc? 25 la suta sau 1150 de lei. Cei 1150 de lei este contribuția totala a ambilor parinti? 2.Deoarece am avut o divergenta cu mama copilului referitor la sentința, pe tema programului de legături personale cu minorul. Dansa îmi spune ca nu pot sa îmi vad copilul ca nu am program, dar din acesta sentința reiese ca oricând pot avea relații personale cu copilul meu fără ca altcineva sa ii îngrădească acest drept. Cine are dreptate? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iuret , utilizator 10:19, 19 Septembrie 2019
Stimate domn, această sentinţă e neclară şi cu ea la îndemână, se oferă ocazia la o serie de noi procese şi se declanşează război între dvs. şi mama copilului, ceea ce nu e bine pentru nimeni. Nu ştiu de ce am impresia că această sentinţă s-a dat la J 6.
Dacă sunteţi în termen , faceţi urgent apel.
Este neclar de ce a stabilit pensia alimentară la 25% din venit (corect) dar specifică "nu mai puţin de 1150 lei lunar".Dacă de mâine sunteţi şomer, de unde să daţi?Sau dacă scadedrastic venitul?În general, contribuţia minimă se raportează la % din salariul minim pe economie.
Accesul neîngrădit nu văd cum poate fi pus în executare silită. dacă apare necesitatea.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
Martonze, utilizator
Mulțumesc frumos pentru răspuns, voi face apel. Iar la suma de 1150 lei, cred ca e suma totala pe care noi parinti trebuie sa o asiguram copilului lunar..

Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la ... Ana maria ene Ana maria ene Buna ziua! Am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la recunoscut dar nu ne ajută,cu nimic si nu ne vizitează vreau sa il dau in judecata pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. dacă depun banii în contul bancar al copilului, ... Iuret Iuret Bună dimineața. Dacă depun banii în contul bancar al copilului, mama coplilului meu poate sa îmi facă ceva? Pe scurt, este diferența de bani pe care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vamar vamar Buna ziua, As avea nevoie de raspuns la cateva intrebari la care nu am raspuns in totalitate. Am citit in prealabil informatiile de pe acest forum insa nu ... (vezi toată discuția)