avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor

sint coplatitor intr un credit imobiliar si vreau sa renunt pt a imi lua casa prin Prima casa....numai ca nu reusesc sa "ies" din acest contract...imi poate spune cineva cum sa fac ?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ainival88 , utilizator 11:16, 12 Ianuarie 2012
Exista si aceasta posibilitate, caz in care banca va scoate casa la licitatie , o va vinde si , daca nu isi va indestula creanta , se va indrepta pentru diferenta impotriva celor 2 coplatitori!B-)
nu am nici o sansa sa renunt la calitatea de coplatitor ? nici cea mai mica ? sint un pic disperat ....
imi pot schimba calitatea de coplatitor in girant ?
Girantul este persoana care se obliga solidar la plata lunara a ratelor de credit, a comisioanelor si penalizarilor aferente in cazul in care titularul contractului de credit inregistreaza restante. In consecinta, acesta va avea aceleasi obligatii ca si persoana pe care o gireaza. I
Daca veti dori sa contractati un nou imprumut, in calculul gradului maxim de indatorare se va tine cont si de rata lunara pentru care ati garantat .
buna ziua!
cu acordul bancii se paote face un act aditional la contractul de credit.
functie de cerintele bancii, cel care va ramane singur titular al contractului de imprumut va trebui sa prezinte garantiile cerute de banca.
ulterior se va face un act de partaj, prin care imobilul va reveni in exclusivitate titularului contractului de imprumut, urmat de un act aditional la contractul de ipoteca.
nu stiu daca facand toate aceste operatiuni veti putea accesa un credit prin programul I casa.

Alte discuții în legătură

Obligatii coplatitor Dumitriu-Nicoleta Dumitriu-Nicoleta Mi s-a propus sa fiu coplatitor pentru un credit Prima Casa la o banca si am inceput sa ma interesez de obligatiile mele . Bineinteles ca mi s-a ... (vezi toată discuția)
Achitarea unui credit bancar aloma aloma Buna ziua!Sint Elena,si am luat cu ex-sotul cite un credit de la bancpost in euro in aceeasi zi ,eu 3600E el 6700 E si fiecare isi plateste rata lunara dar ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)