avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor

sint coplatitor intr un credit imobiliar si vreau sa renunt pt a imi lua casa prin Prima casa....numai ca nu reusesc sa "ies" din acest contract...imi poate spune cineva cum sa fac ?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ainival88 , utilizator 11:16, 12 Ianuarie 2012
Mai exact banca o sa considere ca face o refinantare a imprumutului , deoarece dupa parerea bancherilor , retragerea unui coplatitor este echivalentul unui nou imprumut , pentru ca fara coplatitor nu ar fi fost acordat acel imprumut .
viojunior a scris:

imi pot schimba calitatea de coplatitor in girant ?


Pentru a face acest lucru trebuie indeplinite 2 conditii:
1--Celalalt coplatitor sa aiba venituri pentru a acoperi intreaga rata bancara(practic trebuie sa demonstreze un venit dublu fata de cel initial)
2--Banca sa fie de acord cu operatiunea
B-)
ma gandesc ca ar mai putea fi o varianta:
sa gaseasca o alta persoana care ar putea prelua obligatiile coplatitorului si acea persoana sa devina complatitor la randul ei.

spre ex: eu ajut o persoana sa fiu coplatitor si intre timp el gaseste o alta persoana sa ma inlocuiasca. Intrebarea mea este: pot eu dupa aceasta operatiune sa apelez la prima casa?
multumesc
Buna ziua.
Sunt coplatitorul unui credit ipotecar de aprope 40.000 de dolari si as dori sa stiu care sunt conditiile in care as putea fi scoasa cat mai repede din contract si ce ar trebui sa fac in conditiile in care platitorul nu este de acord cu acest lucru.Precizez ca sunt proprietar 25% vanzare cumparare.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii coplatitor Dumitriu-Nicoleta Dumitriu-Nicoleta Mi s-a propus sa fiu coplatitor pentru un credit Prima Casa la o banca si am inceput sa ma interesez de obligatiile mele . Bineinteles ca mi s-a ... (vezi toată discuția)
Achitarea unui credit bancar aloma aloma Buna ziua!Sint Elena,si am luat cu ex-sotul cite un credit de la bancpost in euro in aceeasi zi ,eu 3600E el 6700 E si fiecare isi plateste rata lunara dar ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)