avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare cu tva la cesiune antecontract vz-cump
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare cu tva la cesiune antecontract vz-cump

Buna ziua, M-ar interesa daca in cazul cesiunarii de catre o persoana juridica platitoare de tva catre o persoana fizica a unei promisiuni de vanzare cumparare teren, trebuie sa se factureze de catre societate tva pentru teren sau nu? Avand in vedere ca persoana fizica nu e platitoare de tva.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:23, 21 Septembrie 2019
Facturarea cu sau fara TVA nu depinde de cumparator ci de situatia vanzatorului, daca este inregistrat sau nu ca platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu contraprestatie in locuinte Emerald Emerald Buna ziua Am citit cateva dintre mesajele scrise pe forum.=D>. As dori, daca imi permiteti , sa va fa pun o intrebare concreta., mai bine zis doua. Suntem ... (vezi toată discuția)
Imobiliare. vanzare teren. ContSters238039 ContSters238039 Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg o speta in situatia in care o persoana juridica achizitioneaza un teren de la doua persoane fizice (sot-sotie). ... (vezi toată discuția)
Tva pentru locuinte noi ancavnt ancavnt Anul trecut am incheiat o "promisiune bilaterala de vanzare-cumparare" prin care vanzatorul, persoana fizica, se angaja sa termine un apartament pana in ... (vezi toată discuția)