avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divorț între beneficiarii contractului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divorț între beneficiarii contractului de întreținere: ce drepturi mai are cel care își schimbă numele și ce se întâmplă cu contractul dacă întreținătorul nu-și respectă obligațiile?

Daca apartamentul a fost trecut de parinti pe numele baiatului prin contract de intretinere cu uzufruct viager pe 25 ani, si dupa 5 ani parintii ca utilizatori se despart , cel care a introdus actiunea de divort si care isi schimba numele si nu mai corespunde cu numele din contract, ce drepturi mai are din contract daca se muta din apartament sau daca ramane in apartament. Daca baiatul este de multi ani in strainatate si in ultimii 7 ani nu a mai trecut prin tara, vrea sa isi ceara cetatenie spaniola, nu a respectat conditiile contractului ce se intampla cu contractul daca utilizatorii se despart?
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 20 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu divortul conteaza, ci faptul ca fiul nu se ocupa de intretinerea lor, asa ca parintii sau oricare din ei pot cere in instanta rezolutiunea acelui contract.
Nu conteaza ca isi schimba numele, ramane aceeasi persoana, cu aceleasi drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarep-cumparare/donatie/testament ? ContSters37976 ContSters37976 Parintii s-au despartit , au vandut ap , fiecare si-a luat partea , ca apoi sa-si cumpere cate un ap. cu o camera .Eu ( fiica) am ramas alaturi de mama , ... (vezi toată discuția)
A.nulare contract întreținere cu uzufruct viager Marian. A Marian. A Cu 6 ani în urma am trecut apartamentul pe numele fiului cu contract întreținere uzufruct viager. Fiul este de 13 ani în Spania, pana în prezent a venit ... (vezi toată discuția)
Succesiune/ schimb apartamente rosetta rosetta Buna ziua, am urmatoarea speta: un frate si o sora ai caror parinti traiesc. Parintii au un apartament cu trei camere, fata lor unul cu doua. Parintii vor sa ... (vezi toată discuția)