Buna ziua,
In 1995 m-am casatorit, eu avand o garsoniera ca unic proprietar.
In 2001 am vandut aceasta garsoniera si A DOUA ZI am cumparat apartamentul
in care locuim acum. La notar, acesta mi-a spus ceva cum ca apartamentul este
acum bun comun, dar cine l-a ascultat atunci. Totul era minunat, aveam un copil
de un an si ne consideram fericiti.
Intrebarea mea este daca se SUBANTELEGE ca apartamentul a fost cumparat din banii din vanzarea garsonierei (acesta acoperind 90% din valoarea apartamentului, asta datorita cartierului, pozitiei etc).
Aceasta este o dovada inatacabila sau mai trebuie sustinuta si de alte dovezi.
La partaj, sau la prima infatisare in cazul unei tranzactii, daca eu cer,sa zicem,
80% din pretul actualului apartament ( din care scad bineanteles imbunatatirile, etc) platesc taxa de timbru la valoarea de 80% sau la adiferenta de 30%?
Multumesc
Cu stima
dorin_bi
Din moment ce nu ati facut nicio mentiune in contractul de vanzare-cumparare , in privinta provenientei banilor , va trebui sa demonstrati , cu inscrisuri si cu eventuali martori, faprul ca dvs. de fapt ati inlocuit un imobil cu altul, deci cu banii obtinuti din vanzarea garsonierei ati achizitionat apartamentul .
buna ziua
daca sunteti reclamant taxa de timbru este de 3% din valoarea bunului supus partajului ,daca intelegeti ca la primul termen sa incheiati o tranzactie(intelegerea partilor asupra bunului ) taxa de timbru va este restituita in mare parte .
bafta
av dh
Partaj
iulia2000
Sotul a avut inainte de casatorie o garsoniera pe care a vandut-o la cateva luni de la cumpararea unui apartament.in contractul de vanzare al garsonierei ... (vezi toată discuția)