avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dovada inatacabila la partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dovada inatacabila la partaj?

Buna ziua,
In 1995 m-am casatorit, eu avand o garsoniera ca unic proprietar.
In 2001 am vandut aceasta garsoniera si A DOUA ZI am cumparat apartamentul
in care locuim acum. La notar, acesta mi-a spus ceva cum ca apartamentul este
acum bun comun, dar cine l-a ascultat atunci. Totul era minunat, aveam un copil
de un an si ne consideram fericiti.
Intrebarea mea este daca se SUBANTELEGE ca apartamentul a fost cumparat din banii din vanzarea garsonierei (acesta acoperind 90% din valoarea apartamentului, asta datorita cartierului, pozitiei etc).
Aceasta este o dovada inatacabila sau mai trebuie sustinuta si de alte dovezi.
La partaj, sau la prima infatisare in cazul unei tranzactii, daca eu cer,sa zicem,
80% din pretul actualului apartament ( din care scad bineanteles imbunatatirile, etc) platesc taxa de timbru la valoarea de 80% sau la adiferenta de 30%?
Multumesc
Cu stima
dorin_bi
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 17:15, 30 Noiembrie 2009
Din moment ce nu ati facut nicio mentiune in contractul de vanzare-cumparare , in privinta provenientei banilor , va trebui sa demonstrati , cu inscrisuri si cu eventuali martori, faprul ca dvs. de fapt ati inlocuit un imobil cu altul, deci cu banii obtinuti din vanzarea garsonierei ati achizitionat apartamentul .
buna ziua!
taxa de timbru la partaj se plateste la valoarea intregului bun.
buna ziua
daca sunteti reclamant taxa de timbru este de 3% din valoarea bunului supus partajului ,daca intelegeti ca la primul termen sa incheiati o tranzactie(intelegerea partilor asupra bunului ) taxa de timbru va este restituita in mare parte .
bafta
av dh

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort sorin2holban sorin2holban Buna ziua, Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile? geo78 geo78 Am divortat de sotia mea urmand ca eu sa platesc 17 milioane pensie copilului nostru de 3 ani. Am crezut ca am scapat de ce a fost mai greu dar m-am inselat. ... (vezi toată discuția)
Partaj iulia2000 iulia2000 Sotul a avut inainte de casatorie o garsoniera pe care a vandut-o la cateva luni de la cumpararea unui apartament.in contractul de vanzare al garsonierei ... (vezi toată discuția)