avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit pe venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit pe venit

Buna ziua!

Sunt angajat al unei SC care are mai multe puncte de lucru.
Am decizie pentru functia de SSM pe 2 puncte de lucru.
Pentru al doilea punct de lucru - decizia este pe durata determinata (in prezent expirata) . Insa pentru acesta, firma (nu cunosc ceea ce ar dori sa justifice), a incheiat cu mine un contract de angajament pe o suma infima (100 ron/luna), cu mentiunea ca "toate taxele si contributiile cad in sarcina angajatului' In total sunt 400 lei - venit.
La sfarsit de an, va trebui sa depun la anaf declaratie fiscala si sa platesc impozit pe venit. Parca 16%?
Din discutia initiala am inteles ca acel contract ar fi - ca si acoperire juridica a colaborarii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:24, 20 Septembrie 2019
Ca sa nu mai fiti angajat cu contract de munca, trebuie sa va inregistrati la registrul comertului ca pfa, veti presta pe baza de contract de prestari servicii si dati factura si chitanta, pentru acest venit depuneti anual declaratia unica si veti plati impozit pe venitul din activitati independente de 10%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce atrage dupa sine prestarea de servicii ca pfa Daniel Dani Daniel Dani Buna ziua, De curand mi-am inceput activitatea la o firma. Mi s-a spus ca nu ma pot angaja cu contract de munca decat printr-un contract de colaborare si asta ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa SANTIER SANTIER Ma poate lamuri cineva legat de contributiile PFA, si cum ar fi cel mai bine ca si optiune sa fac in cazul in care as infiinta in sept. 2018, si prestare de ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu o firma externa - cum pot face sa evit pfa? sabrina_ionescu sabrina_ionescu Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu un sfat referitor la cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Vreau sa incep o colaborare cu o ... (vezi toată discuția)