Adam Grecu
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie sa informam autorul topicului ca achitionarea unui spatiu comun este foarte greu de realizat in practica, deoarece,asa cum s-a spus, dupa ce aveti toate aprobarile necesare (acordul tuturor proprietarilor din condominiu, aprobarea AG a membrilor) se face dezmembrarea suprafetei respective, intabularea in favoarea dobanditorului si modificarea tuturor cotelor-parti indivize ale celorlalti proprietari (trebuie modificate actele de proprietate); mai usor s-ar putea folosi acel spatiu comun prin inchiriere sau concesiune, unde la fel, este nevoie de aprobarea mai intai a vecinilor direct afectati de vecinatatea suprafetei respective (sus-jos-drepta-stanga), apoi de acordul tuturor proprietarilor din scara/bloc.
In acest fel cota-parte indiviza a fiecaruia ramane intacta, in schimb, comunitatea primeste o suma (chirie), care alimenteaza fondul de reparatii a blocului/scarii respective si nu se plateste proprietarilor.
Inchirierea se face normal printr-un contract de inchiriere cu durata maxima de 1 an, dar acesta se poate prelungi - hai sa zicem automat, daca niciuna dintre parti nu are alta parere.
Faza cu concesiunea este cam la fel - aici chiar ca puteti consulta un avocat.
Amanunte - lecturati L196/2018 - privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.
Mult succes!
Reparatie acoperis
Norbert607
Buna ziua sunt locatar al unui bloc cu 4 etaje si in urma cu vreo doua saptamani a venit o grindina ce a distrus partial acoperisul. Blocul la constructia sa ... (vezi toată discuția)