avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil poarta numele mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil poarta numele mamei

2013
Am urmatoarea problema: In urma unei relatii de concubinaj s-a nascut un copil. Tatal a recunoscut copilul, este trecut in certificatul de nastere, dar fara a incuviinta ca si copilul sa-i poarte numele.
La momentul actual, parintii copilului s-au despartit. Care sunt drepturile tatalui in acest caz. Dacă am nevoie sa plec în străinătate îmi trebuie custodia lui sau semnătura
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:27, 21 Septembrie 2019
Buna ziua,
Are TOATE drepturile si obligatiile unui TATA chiar daca minorul poarta numele de familie al mamei.
Ca sa iesiti din tara va trebuie acordul lui notarial sau o sentinta care sa-l substituie
Aveti dreptul sa pretindeti pensie alimentara de la tata si sa solicitati sa se stabilasca domiciliul minorului la mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitati ContSters106474 ContSters106474 Buna ziua...Am trait in concubinaj timp de 14 ani fara ca aceasta sa fie divortata. In acest timp a rezultat un copil care acum are 8 ani iar concubina mea a ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)