in urma concedierii colective datorita suspendarii activitatii societatii din data de 09-11-2009 sunt somer cu acte in regula.Societatea i-si reia activitatea pe 07-12-2009 si recheama angajatii pe perioada determinata de 2 luni.Eu nu doresc sa ma mai intorc deoarece as vrea sa-mi gasesc alt loc de munca.Cei de la somaj mi-au spus ca daca nu ma intorc pierd somajul.Ce trebuie sa fac? multumesc
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
.........
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra conform pregatirii sau nivelului studiilor intr-un loc de munca situat la o distanta de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu;
.........
Va angajati si daca veti gasi un nou loc de munca incetati raporturile de munca cu acordul partilor sau prin demisie.
1. Dupa cum v-a aratat colegul meu mai sus, un somer indemnizat are si obligatii printre care si aceea de a nu refuza un loc de munca conform pregatirii sale.
2. Daca este vorba de CIM pe perioada determinata (2 luni), in aceasta perioada se suspenda somajul si se reia, la incetarea CIM, de acolo de unde a ramas.
3. Intre timp va cautati un alt loc de munca si puteti sa plecati de la acest angajator.
Ca sa puteti reintoarce la vechiul loc de munca, trebuie sa fiti sanatos dpdv medical, asa ca sfatul meu este,, sa le ardeti niste concedii medicale celor de la somaj,,! Veti lua si bani mai multi si nici nu puteti fii obligat sa va reintoarceti la vechiul loc de munca, ca doar sinteti bolnav!
Grija mare cum o faceti ca daca se prind aia de la somaj , e caz penal !
Dar cu in prieten doctor si cu o boala care nu atrage atentia,aveti sanse mari sa pacaliti sistemul!
Succes daca faceti asa, suuuuuces si daca nu faceti asa!