avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament de închiriat fără contract la ANAF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament de închiriat fără contract la ANAF

Salut! Am vizitat un apartament, imi place și vreau sa îl inchiriez. Problema este ca proprietarul nu vrea sa facem contract la ANAF. Ma gândeam ce garanție am eu, ca chirias că proprietarul nu o sa ma dea afara după 2 zile după ce îi achit garanția și plata pe o luna în avans(adica 3.000 de lei, pentru ca vrea 1500 de lei pe luna). Acum el mi-a spus ca o sa îmi dea copii de pe buletinul lui și al soției, dar știu deja ca nu au nici o valoare. M-am gândit la alta varianta și despre aceasta as vrea păreri. Ma gândeam sa fac plata de 3.000 de lei la banca în contul lor bancar și sa specific acolo la detaliile tranzacției ca banii sunt pentru domnul X, chirie pentru apartamentul situat în Y. Acum intrebarea este: are chitanța de la banca vreo valoare la politie/judecătorie în caz ca nu se tine proprietarul de cuvânt? Sunt student în anul I și va dati seama ca nu îmi permit sa pierd o suma de genul.
Mulțumesc pentru timpul acordat, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Recky , utilizator 23:09, 24 Septembrie 2019
Contractul trebuie intocmit si stipulate clar conditii si termene, partea cu inregistrarea la ANAF este obligatia proprietarului.
Bun, și dacă nu îl Înregistrează la ANAF, contractul acela are vreo valoare doveditoare?

elenazan a scris:

Contractul trebuie intocmit si stipulate clar conditii si termene, partea cu inregistrarea la ANAF este obligatia proprietarului.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Din 2018, nu mai există obligația de a înregistra la ANAF contractele de închiriere. Proprietarii își declară veniturile în declarația unică.
Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_482...

Un contract pe care îl semnați și dvs., și proprietarul, este suficient.

are chitanța de la banca vreo valoare

Da, este dovada faptului că vă achitați de obligația plății chiriei.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc din suflet. O seara placuta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire in italia ContSters223705 ContSters223705 poti inchiria o locuinta in italia doar cu buletinul romanesc sau ai nevoie de rezidenta italiana? (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de inchiriere in contabilitate firma Ppa Ppa Buna ziua, am un contract de inchiriere al unui apartament intre mine (persoana fizica) si o persoana juridica; am incercat sa-l inregistrez la ANAF pentru a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament - documente Malek Malek Buna ziua, as vrea sa inchiriez apartamentul si nu stiu cum se face contractul...de unde se ia formular..care este impozitul ( chirie 100 E ). Pot stipula in ... (vezi toată discuția)