avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie medicala

Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
- salariatul imi aduce ,, DECIZIE MEDICALA ASUPRA CAPACITATII DE MUNCA , GRAD INVALIDITATE III, DIN 20.09.2019'' Totodata imi aduce Nr. inregistrare pentru depunerea dosarului de pensionare din 25.09.2019;
-In baza acestor documente eu ce trebuie sa fac?
Vreau sa stiu daca trebuie incetat CIM si apoi incheiat altul (salariatul va ramane in firma cu 4 ore) sau este suficient un act aditional , salariul banuiesc ca poate fi sub minim pe economie - aferent celor 4 ore, si daca trebuie sa astept decizia de pensionare pentru aceste modificari.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 25 Septembrie 2019
Sa incheiati un act aditional de mdoificare a timpului de munca de la 8 ore la maxim 4 ore/zi.

La comunicarea deciziei de pensionare, c.i.m. va inceta de drept, daca nu se decide continuarea activitatii.
Multumesc frumos pentru raspuns. Imi puteti da si cadru legal?
O zi buna
Pentru incetare , art.56 lit.c C.mun.

Pentru modificare , art.41 alin.1 si 3 C.mun. coroborat cu art.69 din Legea 263/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boală Lazear Lazear Un salariat a venit cu decizie medicală asupra capacității de muncă cu grad III de invaliditate. Care sunt pașii de urmat pentru el și pentru angajator? ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Un angajat a prezentat la firma decizia medicala asupra capacitatii de munca, din care reiese ca acesta si- a pierdut capacitatea de munca cel ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. dupa comunicarea deciziei asupra capacitatii de munca invaliditate gradul iii Teodora Simona Teodora Simona Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O salariata a depus la secretariatul institutiei decizie medicala asupra capacitatii de munca incadrandu-se ... (vezi toată discuția)