avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva

sotul meu a fost concediat. Acesta a avut cu firma respectiva un contrac de munca normal beneficia de masina si telefon de serviciu. La un moment data patronul firmei i-a cam obligat pe toti angajatii sa se mute pe PFA pt a sapa de contributiile aferente pe care le avea de platit pt fiecare salariat. ca majoritatea angajatilor si sotul meu a semnat o hartie insa nu am inteles exact ce continea...cumva ca renunta la post si va presta servicii pt firma ceva de genu.Dupa maxim o luna insa a primit un telefon prin care i s-a comunicat ca nu mai lucreza pt firma respectiva sa preadea masina si punct. Nu a primit nici un fel de hartie semnata comunicata ci doar un telefon. Nu si-a mai primit salariul pt luna pe care a lucrat-o si tin sa mentionez ca anul acesta sotul nu si-a luat deloc concediu pt ca isi simtea postul amenintat si nici banii pe concediu nu i-a vazut. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: cristinajus , utilizator 19:01, 30 Noiembrie 2009
Cum sa nu stie ce semneaza ? Daca a semnat incetarea contractului de munca cu acordul partilor , nu poate beneficia nici macar de somaj . Pentru perioada lucrata si neplatita la care va referiti a fost pontat ? Cat priveste concediul de odihna neefectuat acesta se compenseaza in bani la incetarea contractului de munca .
Important este ca sotul sa se intereseze ce a semnat .
Daca in ultima luna sotul dvs a prestat servcii in baza unui contract de prestari servcii incheiat intre angajator si PFA, atunci in baza acestui contract poate sa solicite plata contravalorii servciilor. In mod firesc la data cand i s-a cerut sa lucreze pe PFA..cum ati mentionat ..contractul individual de munca trebuia sa inceteze, ocazie cu care trebuia sa primeasca deizie de desfacere a CIM ( probabil cu acordul partilor) si de asemnea la acea data trebuia sa-i fie platita si contravaloare zileleor de concediu de odihna neefectuate. Pentru palata acestora va puteti adresa instantei judecatoresti.
In legatura cu toata problema puteti face o sesizare si la ITM
~ Conținut șters la cerere ~
Daca e conventie civila nu se judeca la litigii de munca....!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri ContSters126274 ContSters126274 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri la intrebarile mele; 1. Statele de plata (firma privata) trebuie trimise sau semnate de ITM? 2. Daca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract cu acordul ambelor parti dupa ccc anamariaholban anamariaholban buna ziua, fiti amabili, sunt inca in CCC dar am primit o oferta de munca ce nu merita refuzata, in schimb nu mi-am dat inca demisia de la fostul loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu ciolpi ciolpi Sunt presedintele unei Asociatii de proprietari, iar printre personalul angajat cu contract de munca la asociatie, avem un intendent care a solicitat in scris ... (vezi toată discuția)