sotul meu a fost concediat. Acesta a avut cu firma respectiva un contrac de munca normal beneficia de masina si telefon de serviciu. La un moment data patronul firmei i-a cam obligat pe toti angajatii sa se mute pe PFA pt a sapa de contributiile aferente pe care le avea de platit pt fiecare salariat. ca majoritatea angajatilor si sotul meu a semnat o hartie insa nu am inteles exact ce continea...cumva ca renunta la post si va presta servicii pt firma ceva de genu.Dupa maxim o luna insa a primit un telefon prin care i s-a comunicat ca nu mai lucreza pt firma respectiva sa preadea masina si punct. Nu a primit nici un fel de hartie semnata comunicata ci doar un telefon. Nu si-a mai primit salariul pt luna pe care a lucrat-o si tin sa mentionez ca anul acesta sotul nu si-a luat deloc concediu pt ca isi simtea postul amenintat si nici banii pe concediu nu i-a vazut. Ce ma sfatuiti?
de fapt acea foaie pe care a semnat-o a fost un mail trimis sefului cel mare prin care il ruga sa continue colaborarea sub forma de Pfa. Am fost la casa de asigurari si pe lunile septembrie si octombrie are contributia platita el fiind "concediat" in luna august. Acum ma chinui sa redectez o sesizare la itm si am sa avd ce raspuns imi dau. Va multumesc mult pt ajutor
Lamuriri
ContSters126274
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri la intrebarile mele;
1. Statele de plata (firma privata) trebuie trimise sau semnate de ITM?
2. Daca ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu
ciolpi
Sunt presedintele unei Asociatii de proprietari, iar printre personalul angajat cu contract de munca la asociatie, avem un intendent care a solicitat in scris ... (vezi toată discuția)