avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce sa mai poate face
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce sa mai poate face

Tata este mostenitrul unui teren la tara; in luna ianuarie ac vecinul a intrat si a taiat 9 copaci(6 frasini si 3 corcodusi=cca 9 mc lemn ); am depus plingere la politie , i s-a intocmit dosar penal; la adudiere si la reconstituire a adus un martor"cumparat"si recunaoste ca nu a taiat decit un singur frasin pe care la si ars in iarna .Eu am solicitat audierea unui martor ; acesta in declaratia data in fata politistului spune ca a taiat in 2016 impreuna cu mine si ca tatal meu mai multi pomi aflati la cca 50-70 cm de gardul vecinului cu pricina.Intr-o discutie amicala(eu avind telefonul pe inregistrare ) avuta cu mine dupa declaratia de la politie acesta spune ca a toaletat pomii in prezenta mea si a tatalui .De mai bine de o luna politistul de caz il tot recheama la audiere pe martorul citat de mine dar nu mai ajunge .
In urma cu cca 2 luni vecinul si-a schi,bat gardul la starda (are nevoie de autorizatie?!) si a intrat pe lungime cu cca 50cm si pe adincime cu 3m.Am adus politia -nu a facut nimic (nu stie care este linia de hotar); am adus primar; secretar ;contabil;lucrator registrul agricol ;am facut masuratori si s-a stabilit cu cit a intrat in teren la tata .I s-a pus in vedre sa i-si retaga gaedul dar nu binevoieste sa o faca.
Alta problema a aceluiasi vecin -demolat casa 2018; ridicata alta pe acelealsi loc tot in 2018 fara a avea autorizatie pentru niciuna din variante;i-am facut reclamatie la Inspectoratul de Constructii Dolj; au redirectionat la Primaria de unde apartinem la tara iar de acolo mi -au trimis o adresa ca are termen de 90 zile sa intre in legalitate (nu se va face nimic).Termenul se cam apropie de final.
Vecinul este in concubiaj cu una a carei fiica este colega de serviciu cu politistul care se ocupa de caz(daca si cit conteaza?!)
Nu stiu unde sa mai apelez si ce sa mai fac; ma lupt cu morile de vint.
Va rog dati -mi si mie ceva sfaturi ; informatii ce mai pot sa fac
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:15, 7 Octombrie 2019
Buna ziua,
Daca considerati ca politistul nu isi face treaba va puteti adresa superiorilor sau chiar parchetului judecatoriei de care apartineti.
Cat despre faptul ca a intrat pe terenul dvs... il puteti chema in instanta printr-o actiune de granituire ( stabilire hotar).
Discutati cu un avocat inainte de a face ceva...
Superiorii politistului "decit latra nu si musca"
Atunci va mai ramane doar varianta instantei...
Si poate o plangere la IPJ din judetul in care locuiti pe numele conduceri sectiei rurale de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

granituire- masuratori cadastrale sudurluk55 sudurluk55 GRANITUIRE/masuratori cadastrale,lipsa teren = In iunie 2014 schimbare /innoire GARDUL, pe hotarul din - nord/15,66 cm,prin masuratori am constatat ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mama mea a moștenit un teren intravilan împrejmuit ... Bartha Magdalena Bartha Magdalena Bună seara! Mama mea a moștenit un teren intravilan împrejmuit cu gard. Unul dintre vecini a intrat pe acest teren fără acordul ei ,a tăiat niște pomi ... (vezi toată discuția)