Tata este mostenitrul unui teren la tara; in luna ianuarie ac vecinul a intrat si a taiat 9 copaci(6 frasini si 3 corcodusi=cca 9 mc lemn ); am depus plingere la politie , i s-a intocmit dosar penal; la adudiere si la reconstituire a adus un martor"cumparat"si recunaoste ca nu a taiat decit un singur frasin pe care la si ars in iarna .Eu am solicitat audierea unui martor ; acesta in declaratia data in fata politistului spune ca a taiat in 2016 impreuna cu mine si ca tatal meu mai multi pomi aflati la cca 50-70 cm de gardul vecinului cu pricina.Intr-o discutie amicala(eu avind telefonul pe inregistrare ) avuta cu mine dupa declaratia de la politie acesta spune ca a toaletat pomii in prezenta mea si a tatalui .De mai bine de o luna politistul de caz il tot recheama la audiere pe martorul citat de mine dar nu mai ajunge .
In urma cu cca 2 luni vecinul si-a schi,bat gardul la starda (are nevoie de autorizatie?!) si a intrat pe lungime cu cca 50cm si pe adincime cu 3m.Am adus politia -nu a facut nimic (nu stie care este linia de hotar); am adus primar; secretar ;contabil;lucrator registrul agricol ;am facut masuratori si s-a stabilit cu cit a intrat in teren la tata .I s-a pus in vedre sa i-si retaga gaedul dar nu binevoieste sa o faca.
Alta problema a aceluiasi vecin -demolat casa 2018; ridicata alta pe acelealsi loc tot in 2018 fara a avea autorizatie pentru niciuna din variante;i-am facut reclamatie la Inspectoratul de Constructii Dolj; au redirectionat la Primaria de unde apartinem la tara iar de acolo mi -au trimis o adresa ca are termen de 90 zile sa intre in legalitate (nu se va face nimic).Termenul se cam apropie de final.
Vecinul este in concubiaj cu una a carei fiica este colega de serviciu cu politistul care se ocupa de caz(daca si cit conteaza?!)
Nu stiu unde sa mai apelez si ce sa mai fac; ma lupt cu morile de vint.
Va rog dati -mi si mie ceva sfaturi ; informatii ce mai pot sa fac
Multumesc
Buna ziua,
Daca considerati ca politistul nu isi face treaba va puteti adresa superiorilor sau chiar parchetului judecatoriei de care apartineti.
Cat despre faptul ca a intrat pe terenul dvs... il puteti chema in instanta printr-o actiune de granituire ( stabilire hotar).
Discutati cu un avocat inainte de a face ceva...
Atunci va mai ramane doar varianta instantei...
Si poate o plangere la IPJ din judetul in care locuiti pe numele conduceri sectiei rurale de care apartineti.
Tulburare posesie
vasilemb
Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)