avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interceptările telefonice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interceptările telefonice

Buna ziua, de la săptămana la săptămana tot văd la știri in ziare Instanțe care achita inculpații din dosare pe baza interceptărilor telefonice. Ultimul caz in urma cu o săptămana la Cluj. Curtea de apel arată in motivare interceptările declarate nule , deoarece SRI nu este organ de cercetare penală. Pana la urma cum este treaba , pe unii ii achita pe alții ii condamna.
Cel mai recent răspuns: Ionuttt93 , utilizator 20:06, 1 Octombrie 2019
Pentru interceptari trebuie mandat. Interceptarile de contraspionaj sunt alta mancare de peste decat interceptarile de infractiuni banale. Deci mandatul trebuia sa corespunda scopului urmaririi penale. Nu ca l-am suspectat ca e spion si-l trimitem in judecata ca a vandut 5 grame de cocaina.
In mod normal ar trebui inlaturate pentru toti acele probe ilegale dar in practica fiecare instanta face cum crede...

Mai exista si necesitatea sa se invoce pe camera preliminara si cine nu stie sa invoce ca nu are avocat angajat risca sa fie condamnat.
Va Multumesc frumos domnule avocat. Acele probe ilegale ar trebui inlaturate doar pana intr o anumită perioada sau si in prezent este valabil? Văzusem ceva de genu ca pana in 2016

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

In mod normal ar trebui inlaturate pentru toti acele probe ilegale dar in practica fiecare instanta face cum crede...

Mai exista si necesitatea sa se invoce pe camera preliminara si cine nu stie sa invoce ca nu are avocat angajat risca sa fie condamnat.


In opinia mea, in mod obiectiv vorbind sub aspect juridic, probele ilegale trebuie inlaturate pentru toate procesele indiferent de ani.
Este inechitabil sa spui ca e constitutional ceva ce este neconstitutional...
Ca sa nu spun ca se incalca flagrant constitutia daca se procedeaza altfel...

Eu prin 2006 le explicam la judecatori despre asa ceva...si nu intelegeau...cu neconstitutionalitatea...si interceptarile SRI...
Sunt insa foarte multi ani de atunci...

Dupa.cum se poate observa si astazi inca exista probleme...
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aveți perfecta dreptate dar inca nu era o decizie luată si publicată in monitorul oficial asa cum este in prezent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protocol sri-piccj , achitare ! m.george2008 m.george2008 Dupa cum vedeti primul caz de achitare in baza protocolului nelegal dintre sri - piccj . Intrebarea este urmatoarea, am un dosar la diicot care apartine de ... (vezi toată discuția)
Contestatie perchezitie informatica drasim drasim Buna ziua! In anul 2016 am fost subiectul unei perchezitii informatice Anul acesta am observat ca mandatul de perchezitie informatica in momentul efectuarii ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor, furt calificat claudia130782 claudia130782 sotul meu recidivist,eliberat conditionat de 4 luni din penitenciar a comis o alta fapta,in flagrant de furt calificat impreuna cu fratele lui care nu are ... (vezi toată discuția)