avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru

Daca cineva vinde un teren,poate risca sa plateasca tot el in continuare impoziitul anual.chiar daca terenul sau este vandut?
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
ionuc1, utilizator
Cel mai recent răspuns: S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L , Consultant de business 13:09, 27 Septembrie 2019
Poate merge la primarie cu contractul de vanzare-cumparare si scoate de la ROL acel teren.
Teoretic eu cunosc o alta n procedura in cazul vanzarilor de masini/case/pamant .
Notarul nu va oficia contractul de vanzare-cumparare pana cand actualul propietar nu aduce dovada platii impozitului pe anul in curs si/sau restante daca exista dupa caz.
Revine obligatia actualului propietar sa plateasca impozitele si taxele datorate produsului care face obietul contractului pe anul in curs, revine obligatia noului propietar sa plateasca impozitul de anul viitor . Eu alta procedura nu cunosc, daca exista si am indus in eroare, imi cer scuze .

Cu contractul de vanzare-cumparare noul propietar are obligatia in 30 zile de la incheierea acestuia la notar, sa mearga la primarie si sa faca demersurile urmatoare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare nedeclarat la primarie ContSters361516 ContSters361516 Am facut o promisiune de vanzare-cumparae in anul 2013 luna mai pe un teren agricol unei societati,aceasta si-a facut pe ascuns contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunici paris50paris paris50paris Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat in 1975 bunicul meu a decedat el a avut in propietate 1000.mp.intravilan el a avut 2 copii dupa 1991 sa restituit ... (vezi toată discuția)
Pamant vandut zomby zomby Prin anii 2000 am vandut o parecela de pamant,(la aeropotrul otopeni) dar nu am luat de la notar actele de vanzare si in consecinta nu am putut-o radia de la ... (vezi toată discuția)