buna ziua ma confrunt cu o problema din partea tatalui ce este bolnav la pat si cu ajutorul primariei I s-a acordat in asistent de ingrijire a persoanelor bolnave ce este platita din partea primariei. Tatal meu poate sa ma dezmosteneasca pe mine cel mai mic intentionad ca vrea sa deie partea lui ca pomana celui care o ingrijeste.Mentionez ca are doi mostenitori si casa apartine mamei mele si tatalui meu.Aceea femei umbla sa ne prosteasca pe mine cel mai mic care sunt si eu bolnav , ce se poate face pentru a rezolva aceasta problema
care problemă să se rezolve, că ați prezentat mai multe?
tatăl poate face ce vrea cu bunurile proprii.
dar în cazul unei eventuale donații (”să deie de pomană”), aceasta va putea fi contestată dacă încalcă rezerva succesorală a copiilor (adică legea vă rezervă o parte și vă apără de donațiile totale).
dezmoștenire înseamnă altceva și nu pare să fie cazul aici.
Cat timp trăiesc, părinții dvs sunt proprietari. Ca atare, pot face ce doresc cu bunurile lor.
Ce veti putea face, după aceea...?
In primul rand, trebuie să existe un contract încheiat între părinți și persoana respectiva.
Apoi, depinde ce fel de contract va fi, ce clauze va cuprinde, cum și în ce măsură a fost respectat etc etc.
Dvs faceti teoria drobului de sare pentru ceva ce încă nu există.