avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare firma

Am avut un chiosc si la demolat primaria ,deci sa desfintat si punctul de lucru o data cu Demolarea chioscului,suntem trei asociati eu .sotia care a decedat,si fiul meu ,mentionez ca nu sa facut succesiunea dupa decesul sotiei,Eu si fiul meu suntem persoane cu handicap
Si as vrea sa terminam cu firma din motive medicale nu putem sa mai continuam,Ce varianta ne recomandati va rog?
O varianta mai simpla ,eu ma gandeam la o intrerupere de activitate deocamdata.Firma nu are salariati Astept raspuns
Cu respect Nicu

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:33, 28 Septembrie 2019
Daca la orizontul urmatorului an sau doi nu aveti intentia sa mai desfasurati activitate pe aceasta firma, cel mai indicat ar fi dizolvarea şi lichidarea simultana de la registrul comertui. Altfel ramaneti cu aceasta problema pe cap (nu se stie cum va evolua starea dumneavoastra de sanatate) si sa stiti ca daca o lasati asa "uitata" nu dispare de la sine.
Si automat, mai intai sa faceti succesiunea pentru a putea sa mergeti la registrul comertului cu certificatul de mostenitor in care va aparea cine mai sunt acum asociatii care au drept sa actioneze in acea firma. Cand ajungeti sa incepeti procedura la registrul comertului, sa contactati si contabilul cu care ati lucrat sau un alt contabil autorizat membru ceccar care sa va faca si sa va semneze bilantul de inchidere al firmei pe care trebuie sa-l depuneti la finante si apoi la registrul comertului.
Pentru a vedea ce va trebuie la registrul comertului va rog sa cititi la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate pt anul 2018 carmengeorgescu carmengeorgescu Am o societate cu un singur asociat are stoc de marfa , are ajutoare financiare pt a plati chiria pe spatiul in care a functionat , de la 01.11.2018 a incetat ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru societati cu activitate zero iulidiv iulidiv Buna ziua - am o societate care nu mai are activitate din 2004 si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a nu plati impozit forfetar si ce tarife se ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator decedat Asociatul unic si administrator al unui SRL a decedat, mostenitorii (sotia si fiica) au facut succesiunea dar nu au inclus in masa succesorala acest SRL. In ... (vezi toată discuția)