avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic si administrator decedat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic si administrator decedat

Asociatul unic si administrator al unui SRL a decedat, mostenitorii (sotia si fiica) au facut succesiunea dar nu au inclus in masa succesorala acest SRL. In actul costitutiv al firmei nu exista clauza de continuare cu mostenitorii. Mentionez ca societatea nu a depus situatiile financiare anuale si raportarile contabile la ANAF de mai bine de 8 ani si primeste notificari de la ANAF.
Cum se poate dizolva societatea? In ce conditii se poate aplica art. 237 din L31/1990? Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:18, 8 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca doriti s-o dizolvati, trebuie sa faceti succesiunea, sa depuneti certificatul de mostenitor la registrul comertului pentru a se vedea cine are acum dreptul sa ceara radierea si lichidarea simultana. Nu o lasati asa caci nu dispare de la sine si nici treaba ca nu ati trecut-o initial in masa succesorala din primul certificat de mostenitor, nu inseamna ca puteti acum sa refuzati. Ori ati fi refuzat tot, ori preluati tot. Mergeti si vedeti si exp[licati si la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar firma decedat adrianch adrianch Buna ziua! Am si eu nevoie de putin ajutor, daca imi puteti oferi niste raspunsuri sau modalitati de rezolvare. Problema sta in felul urmator: O firma ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma Mamacita Mamacita Buna ziua, Tatal meu era unic actionar la un S.R.L si a decedat in luna iulie 2010. Doresc sa inchid aceasta firma. Care este procedura si de ce este nevoie ... (vezi toată discuția)
Lichidare pentru srl dizolvat de tribunalul bucuresti la cererea rc mihai0204 mihai0204 Buna ziua, În 2003 am înființat o societate (la care sunt unic acționar) pe care însă nu am folosit-o și pentru care nu am depus doar o ... (vezi toată discuția)