avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa inchizi un SRL din Romania daca asociatul a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa inchizi un SRL din Romania daca asociatul a decedat in alta tara

Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns.
Un domn care avea un SRL neplatitor de TVA era asociat cu fiica sa. Domnul a decedat in Spania, iar fiica sa ar vrea sa inchida firma din Romania sau sa se retraga. Cum ar putea sa procedeze?Mentionez ca nu s-a dezbatut succesiune deoarece doamnul a lasat doar datorii de pe urma sa.
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:36, 14 Ianuarie 2025
În statut ar trebui sa se precizeze ce se întâmplă cu părțile sociale în cazul morții unui asociat.
Firma poate fi radiata, ori la ONRC ori prin instanta, după caz, chiar daca nu s-a dezbătut succesiunea.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Trebuie citit actul constitutiv dacă prevede ca societatea poate continua cu moștenitorii asociatului.
Dacă da, trebuie dezbătută moștenirea și incluse în masa succesorala părțile sociale ale asociatului decedat.
În baza certificatului de moștenitor, moștenitorii întra în firma, după care hotărăsc dizolvarea, lichidarea și radierea voluntara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire parti sociale. dizolvare si radiere societate oana_miruna oana_miruna Am urmatoarea problema daca ma puteti ajuta... Mama mea era asociata impreuna cu matusa la un SRL, mama a decedat iar eu sunt unic mostenitor. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Decesul unui asociat al firmei CsatariRobert CsatariRobert Daca un asociat a decedat si a mai ramas doar unul care sunt urmarile? Firma are datorii neincheiate cu statul. Firma cand ajunge la pragul falimentului? Si ... (vezi toată discuția)
Asociat unic decedat sebmis sebmis cum se inchide un srl al carui asociat unic a decedat? (vezi toată discuția)