avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

Buna ziua as vrea sa va intreb de la ce varsta sunt acceptati copiii minori in instanata ca sa aleaga cu care din parinti vor sa ramana?Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 15:37, 30 Noiembrie 2009
Buna ziua. De la varsta de 10 ani copiii pot fi ascultati , in camera de consiliu, pentru a-si exprima optiunea cu privire la incredintarea lor .
Cristina are perfecta dreptate! Oricum , audierea minorilor se face in conditii speciale tocmai pentru a-i proteja impotriva oricaror traume psihice!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea copiilor in procesul de divort Eladaela Eladaela Buna seara!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Ma intereseaza cum anume se desfasoara audierea copiilor pentru a se stabili custodia si daca ... (vezi toată discuția)
Minor audiat Monica_1983 Monica_1983 In caz de stabilire domiciliu minor,poate fi audiat un copil de 6 ani in instanta? (vezi toată discuția)
Incredintare minor yx32_angel yx32_angel Buna ziua..spuneti-mi va rog frumos daca stiti, in situatia in care tatal depune o cerere de incredintare minor...copilul, in varsta de 15 ani poate sa faca ... (vezi toată discuția)