avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nepotul meu domiciliază în Spania și nu are carte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nepotul meu domiciliază în Spania și nu are carte de identitate. Poate cumpăra un imobil cu pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate?

Buna ziua,
Nepotul meu vrea sa compère un apartament dar nu are buletin , e cetatean roman cu domiciliul in Spania si are doar pasaport. Poate cumpara doar cu pasaportul?
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gh_liviu , utilizator 12:49, 1 Octombrie 2019
Da. Însă mai bine ar fi sa isi ia o carte de identitate provizorie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate cumpara o proprietate in Romania chiar daca are domiciliul in Spania si se legitimeaza cu pasaportul. De altfel, singurul act de identitate romanesc pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate este pasaportul. Neavand domiciliul in Romania nu i se poate elibera carte de identitate. Prin urmare nu exista nici un impediment.
si dupa ceea i se poate elibera carte de identitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaportul crds inlocuieste cartea de identitate romaneasca ? Tik70 Tik70 Sunt cetatean roman stabilit in Italia, posesor de pasaport romanesc CRDS (cetatean roman cu domiciliul in strainatate) Cand am obtinut acest tip de pasaport ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri buletin cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Un prieten a locuit a aproape 20 de ani in Suedia, are cetatenie suedeza si romana, acum s-a intors inapoi in tara definitiv si vrea sa isi faca ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman cu domiciliul in strainatate mike2012 mike2012 Daca legea prevede ca un cetatean roman cu domiciliul in strainatate nu poate detine decat pasaport ( el avand totusi in tara proprietati) atunci ma intreb, ... (vezi toată discuția)