avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

De ce îi trebuie socrului meu o procura din partea sotiei mele(fiica lui)precum ca renunta in favoarea lui toate drepturile.?Mentionez ca soacra mea a decedat în luna iulie.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:13, 29 Septembrie 2019
Buna seara,
Doar el stie.
Cred ca sotia dumneavoastra nu vrea sa renunte la mostenire.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procura= imputernicire.
Imputernicesti pe cineva sa te reprezinte la dezbaterea succesiunii, fiindcă nu te poti prezenta personal.
Din moment ce lași aceasta imputernicire altcuiva, înseamnă că nu renunți, ca ai pretentii la succesiune și înțelegi să rămâi moștenitor, în cota stabilită de lege.

Dacă nu vrei absolut nimic din moștenire, dai declarație de renunțare, prin care renunți pur si simplu (nu in favoarea cuiva), la orice drept.

Asadar: nu există "Procura prin care să renunte".
Interesati-va exact și corect despre ce act este vorba, apoi reveniți cu întrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament 3 camere luci0000 luci0000 Buna ziua.Am si eu o nelamurire si anume: socrii mei au decedat, a ramas un apartament dupa ei.Sotia mea mai are 2 frati si o sora plecati din tara.Doi dintre ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune (mostenire). GMarin GMarin Prezentare pe scurt: Socrii mei si doi copii (baiat si fata) casatoriti. In anul 1997 decedeaza fiul si ramin in urma sotia si o fiica a lor. In anul 1999 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea anechitei anechitei in anul 2004 ,in urma decesului socrului meu , soacra a solicitat din partea noastra o imputernicire notariala pentru renuntarea la mostenire in favoarea ei ... (vezi toată discuția)