avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A apărut proiectul de modificare și de completare a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm dezbateri pe această temă

A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm dezbateri pe această temă - [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: lucylucy60 , utilizator 13:09, 6 Octombrie 2022
De ce n-au urlat Federațiile Asociațiilor de Proprietari încă de la adoptarea Legii nr. 230/2007, să elimine Primăriile din obligația de a controla Asociațiile de Proprietari ?
Dacă se va elimina această obligație, mai toți șefii Asociațiilor, administratorii, cenzorii, vor impune dictatura, știind că nu mai sunt controlați preventiv, și apoi amendați !
Vedeți, că și pe la art. 28 și 29, plus la alte articole, mai ales art. 105, se elimină total primăriile, implicit și amenzile, care erau și în vechea lege ?
Măcar e bine că nu se vor modifica articolele 47, 48, 49, 53-66 din Legea nr. 196/2018.
Manuela Rășină a scris:
flory_mr a scris:
Eu zic că e mai importantă și decisivă hotărârea de respingere a proiectului de lege, luată în unanimitate de către juriștii Senatului, care sunt în temă !

Nu au respins-o, nu știu de unde ați tras concluzia asta. Ați deschis link-ul pus de latka? Raportul arată că proiectul va fi adoptat la Senat.
După aceea va merge la Camera Deputaților - votul decisiv lor le aparține. Deocamdată nu se poate spune dacă va trece sau nu de Parlament.

N-am ce să deduc, odată ce acest proiect de modificare a Legii nr. 196/2018 A PRIMIT AVIZ NEGATIV DE LA COMISIA JURIDICĂ A SENATULUI, CARE ARATĂ CĂ ACESTE MODIFICĂRI NU SUNT CONFORM LEGII ... ar fi absurd să modifici o lege după 1-2 ani, știind că a stat în dezbatere publică vreo 2-3 ani !!!
CITEZ:
Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări.
Nr.XIX/279/28.11.2019
AVIZ la propunere legislativa pentru modificarea și completarea Legii nr. 196/2018.
Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări, prin adresa nr. L575/2019 din data de 12.11.2019, a fost sesizata, în vederea întocmirii avizului, cu propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.196/2018, având ca inițiatori: Alexandrescu Vlad-Tudor - senator USR; Coliban Allen - senator USR; Covaciu Severica-Rodica - senator PMP; Dinică Silvia Monica - senator USR; Dircă George-Edward - senator USR; Fălcoi Nicu - senator USR; Ghica Cristian - senator USR; Goțiu Remus Mihai - senator USR; Mihail Radu-Mihai - senator USR; Wiener Adrian - senator USR; Botez Mihai-Cătălin - deputat USR; Bulai lulian - deputat USR; lurișniti Cristina-lonela - deputat USR; Prună Cristina-Mădălina -
deputat USR; Rădulescu Dan-Răzvan - deputat USR; Rodeanu Bogdan-lonel - deputat
USR; Zainea Cornel - deputat USR.
În ședința din 27 noiembrie 2019, Comisia Juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări a luat în dezbatere inițiativa legislativă și A HOTĂRÂT, CU UNANIMITATE DE VOTURI ale membrilor prezenți, SĂ ADOPTE UN AVIZ NEGATIV, ÎMPOTRIVA PROIECTULUI DE MODIFICARE A LEGII NR. 196/2018.
Președinte, Senator Șerban Nicolae;
Secretar, Senator Adrian Nicolae Diaconu.
Către domnul senator Florin Cârciumaru, președintele Comisiei pentru administrație publică.
Redactat, consilier Andreea Alexandroae.

Acum este clar faptul că recomandarea de Aviz Negativ dată în unanimitate unei legi are efecte majore în respingerea acestui proiect, care e absurd, la 1 an de la promulgarea Legii nr. 196/2018 ?
Văd că nici Guvernul nu susține acest proiect fără sens, pe lângă Comisia Juridică a Senatului:
Comisia juridică a transmis un AVIZ NEGATIV.
Guvernul, prin punctul de vedere al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, NU SUSȚINE ADOPTAREA ACESTEI PROPUNERI LEGISLATIVE.
Vreți să spuneți că juriștii Senatului nu și-au dat seama de aberațiile acestor modificări, mai ales scoaterea Primăriei în totalitate din a fi obligată să facă controale preventive în Asociațiile de Proprietari care sunt furate ca-n codru ?
Doar amenzile îi mai speriau pe șefii și administratorii Asociațiilor de Proprietari din România !
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
flory_mr, utilizator
După cum am văzut modificările ar da liber la hoțiile din Asociațiile de proprietari . Nu m-i se pare normal ca administrator să nu ai nici o pregătire in Administrare , nu m-i se pare normal ca o Asociație să dețină mai multe conturi fiindcă bancare fiindcă tot proprietarii plătesc administrarea conturilor . Fiecare Asociație să aibă dreptul să iși plătească facturile la incălzire după hotărârea A.G. și nu cum v-or guvernanții cu repartitoare.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
BEN46, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt multe aberații în acel proiect de lege, vrând să elimine total Primăriile din a controla Asociațiile cu probleme infracționale !
Dar i-am prins cu faptul că au făcut cest proiect total aiurea, deoarece nu au spus nimic și de art. 102 din Legea nr. 196/2018, dacă se abrogă sau se modifică.
Dacă s-au încălcat atribuțiile legale, cine-i mai amendează preventiv pe infractorii din Asociații, care sunt dovediți delapidatori ?

EU ZIC CĂ ACESTE PROIECTE DE MODIFICARE A LEGII NR. 196/2018 NU POT FI ADOPTATE DE PARLAMENT, DEOARECE, DIN CE AM CITIT, SUNT NIȘTE TEXTE DE LEGE CARE NU AU NICIUN SENS, AVÂND NUMAI ABERAȚII JURIDICE !
De parcă nu tot cei din PSD și din USR au votat această actuală Lege nr. 196/2018 !
Să înțeleg că timp de 2-3 ani de dezbateri, n-au avut capacitatea de a iniția o lege studiată atent ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
flory_mr, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se elimina controlul efectuat de catre primarie cine mai verifica activitatea administratorilor de blocuri? Se incurejeaza furturile si hotia!

Alte discuții în legătură

Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea ... Maria Escu Maria Escu Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor sub 3 ani, cel puțin în Camera ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege pentru modificarea şi completarea legii asociațiilor de proprietari tomasso tomasso Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 28 iulie 2020 Pozitia 21. Pl-x 53/2020 Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii ... (vezi toată discuția)