avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Am 2 intrebari:
- sunt in concediu crestere copil si beneficiez de indemnizatie. De 4 luni de zile am inchiriat un apartament si obtin venituri din chirii impozitate. Am inteles ca nu tb sa am alte venituri ... am incalcat cu ceva legea?
- doresc sa mai am un copil in acest timp si ar trebui astfel sa ma transfer dintr-un concediu in altul . Efectiv, ce venit voi avea lunar dupa cei 2 ani de concediu pt primul copil?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:04, 30 Noiembrie 2009
Buna ziua,
legea nu interzice sa obtii venituri atata timp cat se platesc taxele si impozitele.
Pe acest venit din chirii pe langa impozit, nu uitati sa platiti sanatatea.
Pentru o viitoare indemnizatie, se ia venitul net de pe ultimele 12 luni anterioare datei nasterii(celui de-al doilea copil).Daca din calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.


1. Venitul din inchiriere apartament nu este un venit obtinut din activitate profesionala.
2. Daca veti trece dintr-un CCC in altul se pastreaza indemnizatia de la primul CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ruicar2008 ruicar2008 sint gravida in luna a treia,pe linga venitul realizat din salariu mai am un apartament pe care l-am inchiriat .doresc sa stiu daca pot pierde indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil si concediu marianabarbuceanu2 marianabarbuceanu2 Buna ziua, am si eu o intrebare. daca am contract pe 4 ore pot beneficia de indemnizatie crestere copil si concediu? la ce sumna m-as incadra avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil camilecu camilecu Buna ziua , as dori sa va intreb cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul in care sunt angajata cu un salriul de 15oo ron/luna , si ... (vezi toată discuția)