avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț partaj

Dacă am primit un apartament in timpul căsătoriei prin donație de la părinți, poate soțul sa ceara parte din acest apartament la divorț? Menționez ca nu avem copii.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 06:44, 1 Octombrie 2019
Nu poate deoarece este un bun propriu al dvs. Doar dacă donaţia s-a făcut şi pentru soţ acesta ar avea un drept.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Valentinablo Valentinablo Buna ziua Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei, sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul ... (vezi toată discuția)
Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori. Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Bun propriu prin donatie de la parinti, in timpul casatoriei Sub_zer0 Sub_zer0 Buna ziua tuturor. Detin un apartament primit de la parintii mei, prin contract de donatie cu drept de uzufruct viager. Apartamentul este primit in timpul ... (vezi toată discuția)