avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata cu sau fara penalitati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata cu sau fara penalitati

Multumesc de raspuns.Sporul ia fost calculat de personalul intreprinderii unde a lucrat.Deci in final poate incerca sa se pensioneze anticipat??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:35, 30 Noiembrie 2009
Multumesc de raspuns.Sporul ia fost calculat de personalul intreprinderii unde a lucrat.Deci in final poate incerca sa se pensioneze anticipat??

Doamna nu stiu ce nu ati ateles din ce va recomandat Dna Gabriela Pintea dar a fost destul de clar ,sa nu se pensioneze anticipat pentru ca o sa fie pensia penalizata,sa astepte sa amplineasca 59 ani si 6 luni si iasa la limita de varsta pentru ca al avantajaza anii lucrati an grupele 1 si 2 de munca si nu mai este pensia penalizata.
Interventie moderator:
:rtfm:
1. Colega mea, @Gabriela Pintea v-a raspuns la intrebare: la 59 de ani si 6 luni poate solicita inscrierea la pensie de limita de varsta iar la 60 de ani la pensie anticipata partiala.
2. Aceasta intrebare trebuia sa o puneti tot in topicul initial. Daca ati deschis un topic nou, in afara de dvs. nu mai stie nimeni despre ce e vorba si se abate si de la Regulamentul forumului.
3. Am sa inchid acest topic si reveniti pe celalalt daca mai aveti intrebari pe aceasta tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie penalizata claudia_23 claudia_23 Buna ziua. Am si eu o intrebare, O femeie nascuta pe data de 5 iulie 1949, a iesit la pensie in anul 2007, avand un stagiu de cotizare de 25 de ani si 5 luni. ... (vezi toată discuția)
Are drept de pensie? lacramitza76 lacramitza76 va rog sa imi raspunda cineva daca se poate in legatura cu o problema legata de pensie:este vb despre mama mea ,nascuta in anul 1952, luna octombrie,are 11,6 ... (vezi toată discuția)
Pensionarea vrinceanu mariana vrinceanu mariana Sunt barbat. nascut in lua august 1954.Am lucrat 11ani in grupa I ,14 ani in grupa II si 6 ani fara grupa. As dori sa aflu in ce an ma incadrez sa ies la ... (vezi toată discuția)