avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prsedinte - ruda de gradul 1
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prsedinte - ruda de gradul 1

Daca presedintele asoc de prop si dat demisia in ziua in care a avut loc adunarea generala, desi pe ordinea de zi era trecut alegera comitetului executiv, sotia acestuia poate candida la functia de presedinte al asoc de prop.? Se poate invoca art 46 alin 6?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 19:15, 1 Octombrie 2019
da !
Poate candida sau se poate invoca art 46 alin 6? va multumesc!
Sotia este coproprietara?
Daca nu...Nu poate candida.
Depinde
Conform dispozitii L nr 196/2018 poate accede la functii de reprezentare in structurile asociatiei de proprietari numai membrii proprietari
In speta nu pot exista 2 membrii proprietari intr-un singur apartament
Dar pot avea cote egale din acel apartament, sau cote inegale... in lege nu spune că trebuie sa existe doar un singur proprietar...
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, poate fi președinte al unei asociații o persoana ... mady76 mady76 Buna ziua, poate fi președinte al unei Asociații o persoana care afirma ca e coproprietar.. Deși proprietar în actul de cadastru apare fiul... În cota de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ales presedinte ... irinoaia irinoaia Buna ziua! Am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ales presedinte al asociatiei de proprietari o persoana care nu este proprietar al unui apartament ,dar ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari mariamagdalena mariamagdalena In cadrul unei asociatii de proprietari, in 2017 a fost ales alt presedinte fara a se preciza exact ca va fi pt.1,2,3 sau 4 ani. Majoritatea locatarilor ... (vezi toată discuția)