avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate contract vanzare-cumparare

Buna ziua

se poate face un contract de vanzare cumparare intre un parinte si copilul minor?
Cel mai recent răspuns: ContSters114997 , utilizator 09:59, 2 Decembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua

se poate face un contract de vanzare cumparare intre un parinte si copilul minor?

Da , minorul e reprezentat , de catre parinti , daca nu a implinit inca varsta de 14 ani , sau asistat de acestia(daca are peste 14 ani , insa nu mai mult de 18 ani , cand actele ii sunt incuviintate )
Insa e obligatorie , in vederea perfectarii unui act de dispozitie , si incuviintarea autoritarii tutelare.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Un mic raspuns yonelaamalya yonelaamalya de la ce varsta se poate trece un copil titular pe un imobil numai de la 18 ani? (vezi toată discuția)
Vanzerea proprietatii unui minor daniela 37 daniela 37 AS DORI SA AFLU DACA SE POATE VINDE UN APARTAMENT PE CARE EU IN URMA CU 10 ANI L-AM CUMPARAT PE NUMELE FIICEI MELE INTRUCAT AVEAM PROBLEME DE SANATATE.ACUM AS ... (vezi toată discuția)