avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda

Buna seara. Firma a primit o amenda de 1000 de lei in 26 áprilie. A fost platit in 13 mai. Si acum apare la atestat fiscal ca firma datoreaza 19770 de lei, care vine de o amenda care nu a fost platit in 15 zile. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 13:52, 4 Octombrie 2019
Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului- verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal."

Cred ca ati vrut sa scrieti ca datorati 1970 nu 19770 daca spuneti ca ati platit 1.000 lei deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contravenționala ManuelaR77 ManuelaR77 Se poate face contestație? La o amenda contravențională dată pe 12.04.2020,pe motiv că nu era urgență deplasarea, deși avea declarație pe proprie ... (vezi toată discuția)
Amendă D.D.B D.D.B Buna ziua, din nou! Mă confrunt cu o problema și înainte de a-mi asuma orice, vreau sa vad unde să mă incadrez. In ceea ce privește o amendă, știu că ... (vezi toată discuția)
Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ... GetaLivia GetaLivia Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin ... (vezi toată discuția)