avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre uzufruct

Buna ziua, de cca 18 ani detinem un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager , am cumparat de la mama mea (vaduva), eu cu sotul am cazut de comun acord sa revina casa din nou pe numele mamei mele .. putem rezolva tinand cont ca amândoi suntem de acord sa semnam si cum putem rezolva .. prin notariat sau prin tribunal ??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Retransmiteti nuda proprietate catre mama dvs, pe cale notariala.


Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
dar in cazul unui divort acel contract unde am cumparat cu uzufruct viager..fiind sot si sotie.. mai e valabil sa mergem la notariat de a reda casa mamei mele ?? Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii soti decid sa instraineze nuda proprietate.Actele se perfecteaza pe cale notariala.



Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Uzul fruct viager Marlen Marlene Marlen Marlene Eu, ca proprietar, mai pot acorda uzul fruct viager mamei mele, cand sunt proprietarul unei case unde banii provin din contul mamei mele? Dupa ce am facut ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare cu uzufruct maria_2013 maria_2013 Buna seara, Acum 15 ani cu acordul meu ca sora dupa moartea tatalui am cedat partea mea mamei mele ca sa poata incheia un contract de vanzare cumpare cu ... (vezi toată discuția)