avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer drept de proprietate

Buna ziua. Tata doreste sa transfere dreptul sau de proprietate a cotei cei revive asupra tuturor bunurilor pe care le are, atat comune cat si proprii, mamei mele, iar ea sa fie stapana de drept numai dupa moartea sa. Cum trebuie sa procedeze.? Care este cea mai economica forma de transfer?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:51, 2 Octombrie 2019
Pentru bunurile proprii, ii poate face un contract de donatie cu drept de uzufruct viager. Cu mentiunea ca donatia este revocabila in timpul casatoriei.
Pentru bunurile comune, fiindca ele apartin ambilor soti in devalmasie (adica sunt comune, fara ca fiecare sa aiba o cota determinata), trebuie sa incheie un act de partaj voluntar, in urma caruia tatal sa ii lase mamei intregul drept de proprietate asupra bunurilor, iar mama sa ii achite o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie versus vanzare-cumparare Costila Costila Buna ziua, Am mostenit 1/3 dintr-un imobil, ceilalti 2 proprietari fiind unchiul, respectiv varul meu. Varul meu doreste sa renunte la treimea pe care o ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj imobil cu uzufruct viager ContSters426144 ContSters426144 Buna ziua! As avea si eu o intrebare..M-am casatorit in anul 2012, iar in anul 2013 fratele sotului l-a despagubit pe sotul meu si i-a dat suma de 41ooo de ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil între soți. este aceasta o soluție pentru ca imobilul să ajungă în final doar la copilul din a doua căsătorie? liabali liabali Buna ziua, vreau sa știu dc se poate sa vândă soțul meu partea lui din casa , mie, soției. Mai are un copil din alta căsătorie și vrem ca sa rămână ... (vezi toată discuția)