avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire cu copii din căsătorii anterioare, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire cu copii din căsătorii anterioare, cetățeni ai altor state: care e modalitatea de a asigura trecerea unui imobil în proprietatea copilului din actuala căsătorie?

Sotul meu cetatean britanic si cu mine cetatean roman/britanic, avem un apartament in Romania pe care dorim sa il lasam copilului meu, cetatean roman. Sotul meu are 2 fete in Marea Britanie - dar in legislatia engleza nu exista mostenitori rezervatari. Care ar fi modalitatea cea mai potrivita de a asigura trecerea apartamentului in proprietatea fiului meu mai devreme sau mai tarziu? (Donatie, testament ?)
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:06, 4 Octombrie 2019
Multumesc mult
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatie cu drept de uzufruct, adica sa puteti folosi proprietatea dumneavoastra. Daca totul e ok si copilul nu pune probleme mai tarziu, ridicati dreptul de uzufruct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Moștenire soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora ... IoanAlexa IoanAlexa Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului. Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un ... (vezi toată discuția)
Ingrijire batrani pentru proprietate(+clauze) olga vasile olga vasile Doresc sa aflu daca ingrijesc 2 persoane in varsta,care nu au copii,pentru a-mi lasa proprietatea(casa,apartament) ce act trebuie sa fac,cand si cu ce clauze ... (vezi toată discuția)